Wymiana podkladek cos pomogla?
Printable View
Wymiana podkladek cos pomogla?
Jeszcze tego nie zrobiłem, bo na razie nie mam czasu - praca, praca praca :D
Jakbym się za to zabrał to dam znać. Próbuję jeszcze z Liqui Moly Diesel Spulung.
Załącznik 204273 Na ciepłym silniku. Przy dodaniu gazu korekty się poprawiają i jak spadnie na wolne obroty pierwsza korekta zrobi się np 0,8 i stopniowo rośnie do 2,5 w jakieś 2-3sek i tak się utrzymuje. Przy niskich temperaturach auto klepie że aż wstyd. Ktoś wie jak zaradzić? Wymiana końcówki 1 wtryskiwacza ?
Na przytkany wtryskiwacz warto zastosować olej 2T.
http://www.forum.alfaholicy.org/foru..._pigulce_.html
Stosowalem przez ostatni rok, takze t2 mi nie pomoze. Moze inny specyfik ? Ewentualnie czy ktos jest w stanie podac nr koncowki ktora bedzie pasowac do mojego klekota ?
U mnie po czyszczeniu kolektora, dolotu i zalaniu in outu do układu paliwowego korekty wyglądają tak:
Cylinder 1# -0,28
Cylinder 2# 1,08
Cylinder 3# -0,02
Cylinder 4# -0,79
Dodam, że przed tą operacją cylinder 2# pokazywał 1,6 a cylinder 3# -1,5.
Testy robione przy wylaczonych wszystkich odbiornikach energii elektrycznej, na biegu jalowym przy temp wody 90 stopni.
Wygląda na to, że lekko przytkany jest wtrysk nr 2 prawda? Jeździć i niczym się nie przejmować czy wymieniać? Pacjent 2.0 jtdm.
Do 1 jest akceptowalne wiec ja bym sie nie przejmował. Najwyżej za jakis czas sprawdź czy się nie pogorszyło.
Mam takie pytanie :alfina nie bierze oleju, plynu, nie kopci przy braku dpf-u(zero dymku nawet przy mocnym wcisnieciu gazu) a mimo to jeden wtrysk ma korekte dodatnia rzedu 2. Ktos ma jakis pomysl?
Witam. To znowu ja. Powoli (mam nadzieję) dochodzę z alfą do porządku. Tiuner wywalił mi chipa (na czas testów aż wszystko nie będzie ok). Przejechał się, powiedział, że jeździł wieloma "9" i ta jak na serie całkiem miło się zbiera. Sprawdził ciśnienie paliwa, przepływomierz i stwierdził, że wszystko wygląda książkowo. Turbina delikatnie przeładowywuje, ale to na dniach będę wymieniał zawór overboost. Teraz mam prośbę. Zarzuci ktoś okiem na korekty? Wykonywałem je podczas jazdy z różnym obciążeniem. Podmieniłem wtrysk nr 4 i korekty pozostały bez zmian. Płyny do czyszczenia wtrysków i olej 2t nie pomaga. Co może być nie tak? W najlepszym wypadku chyba wtryski, w najgorszym utrata kompresji? Umówiony jestem na pomiar szczelności silnika w przyszłym tygodniu. O dziwo samochód nie kopci, brak objaw zużycia oleju i płynu chłodniczego.
W linku znajduje się plik excela z korektami wraz z obrotami i pozycją pedału gazu, natomiast w załączniku zobrazowałem wartości korekt względem obrotów.
Kod html:https://drive.google.com/open?id=0B7s6ZUBQMMOca1EyZVdnTWp1aFk
koledzy nie mam pojecia o wtryskach,a od pary tygodni faluja mi obroty na zimnym silniku i trzesie lekko buda.Wczoraj wymieniony kompletny dwumas z sprzeglem i wysprzeglikiem.Klapy OFF,EGR zaslepiony,przebieg 118 tys jeden wtrysk kupiony rok temu.Czy te odczyty sa OK Załącznik 204563Załącznik 204564Załącznik 204565Załącznik 204566