OK, no moze przesadzilem z tym 4.5 mialo byc 5.4 :P Ale fakt faktem Nysa - Wladyslawowo na 1 tankowaniu robilem. Mimo, ze WOW to juz 16 lat, to tak po miescie czy gdzies dalej okolo 600km na 1 baku przejade.
Printable View
wręcz przeciwnie bo byś zgodnie z zasadami eco nic nie spalił czyli nie zanieczyszczasz środowisko, do tego dochodzi nie niezaprzeczalny fakt że nie zużywasz opon :) ... Poza tym Królowa czuje się jak Królowa poddani ją wiozą.... :P i wszyscy podziwiają tylko plotki głupie rozsiewają :) ... niech sobie myślą co chcą to ty znasz PRAWDĘ :)
- - - Updated - - -
czyli twój komp przekłamuje o 0,9 L :) ... to masz farta ja miałem do czynienia z Seio które podchodził pod 7 w trasie ;)
No ja również czytałem o alfach 2.4 które rzekomo 6,5l palą, i to maksimum a w normalnych warunkach w okolicach 6,0l. mi na trasie tyle spaliła, ale max 90km/h było, na autostradzie przy 140 brała w okolicach 7,0-8,0l, w zależności od warunków na drodze. na codzień w okolicach 7,7-8,2, al może trochę bardziej dynamicznie i z klimą.
Cudotwórcy może?
przy prędkościach "autostradowych", to mam od 8,5 do 12 :D
[edyta]
dla jasności - oczywiście piszę o średnim spalaniu
Technologiczne zaawansowanie tego modelu nie przewidzialo nawet podawania takiej informacji. To pierwsza seria Sei. Szalenstwo zegarow konczy sie na predkosciomierzu i wskazniku paliwa :P
A wracajac do glownego watku moja AR pokazuje na trip srednie spalanie obecnie wyglada tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...r-imag1881.jpg
Klima na auto i wiekszosc trasa. Na dlugiej trasie zrobie ok 1000km przy tempomacie ~110-140. Codzienne uzytkowanie do praca-dom £30km auostrada + sklepy to do 780km na baku. Tankuje glownie Diesel "premium" przy zwyklym mniej o ~50km. Ale dynamika wieksza.
Tankuje pelny bak przewaznie. Teraz jestem po trasie, wiec do 900km mysle ze dojdzie przebieg na baku.
Obwodnica Nowogardu to około 10km to więc rzeczywiście miejscami ale było
Robiłem teraz trasę Gdansk-Bremen to do granicy spalanie 6.1 a na niemieckich autostradach już wyskoczyło 8 litrów. Prędkość przez Niemcy to od 120-200 km/h, nie było mowy o eko jeździe.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Dystans 925 km spalanie wg. kompa 7,0L/100km
Ja teraz zrobiłem na zbiorniku równe 900km wlane 61,5l więc spalanie ponizej 7l. Jazda po Norwegii przepisowo maks 100km/h większość jazdy to okolice 80-70km/h\
Tak wiem wiem spalanie niemożliwe wg niektórych.