Już wiem gdzie się podziały felgi Omena :)
Załącznik 90215
Już wiem gdzie się podziały felgi Omena :)
Załącznik 90215
Oj Maryszkens to ty się mylisz . Ja obecne 18 " z dwoma nowymi gumami i dwoma na 2 sezony kupiłem za 1000PLN i jestem mega zadowolony , kółka idealnie proste bo sciągnięte ze "swieżego" anglika . Moje byłe 17 z dobrymi oponami sprzedałem za 800pln . Trzeba czasem poszukać . Ja się własnie dziwie ludziom co za same felgi ( nie jakieś kultowe , skręcane ) łożą 2000 -2500pln za 17-18 " . Przecież nawrzucałem mase linków z aukcji z felgami z których z 90%nie przekraczało 1000pln i były z dobrymi oponami . Więc "szukajcie a znajdziecie " .
- - - Updated - - -
Jakim dołku??:D Ja zawsze pisałem ,że mimo miłości do pięknych Alf jestem z krwi i kości fanatykiem german stylu . Dla mnie to religia . I dlatego strasznie mnie boli ,że w Alfie a zwłaszcza w 2,4 miska "wisi" tak nisko bo dla mnie mój obecny zawias (-40) to powinien w serii wychodzić bo to nawet nie zbliża się do germana . A ,że byłem wcześniej posiadaczem kilku Beemek i najbardziej w swiecie cenie sobie właśnie E36 , E34 i E30 ( czyli stare prawdziwe BMW ) to jak widze te auta na dobrej rimzie ( czyt. BBS RC/RS ) na pozytwnym rancie i na GLEBIE prawdziwej to ślinotok mnie łapie . A ,że narazie nie moge się pozbyć Bravusia bo to tani arbeitowóz w utrzymaniu a w planach jest pózniej inna Alfa to na obecną raczej miejsca nie będzie a raczej kasy . Więc będę ją chyba gonił ale akcja narazie trwa tydzień ( bo do tego czasu mam dać znać z tą Beemką z fotki ) a nowy nabywca będzie zachwycony nowymi łożyskami z przodu które w piątek zostaną swieżo założone na Alfe:) .A jak się nie sprzeda to płakać nie będę bo włożyłem do niej już 7 tysi w tamtym roku więc i tak idzie za bezcen . Po cinsofcie i wszystko włącznie z maglem wymienione . No ale jakby poszła do Bejca moja a potem swap z nieszczęsnego 1,8 na jakieś 2,5-3,5 benzynke:D
Nazar- napisz proszę jakie felgi(rozstaw śrub, szerokośc)i jakie oponki(marka, DOT) bo jestem strasznie ciekawy
Poprzednie 17 cali fakt ,że były 5x100 ale miałem je ze srubami pływającymi -Marka MiM ( włoskie ) 17/7,5 cala ET35 , opony Bridgestony 215/45 5/6mm bieżnika pogoniłem za 800pln . Obecne te co mam na fotce ( Ala BBS ) 18"/8 ET35 firme musiałbym sprawdzić bo nie pamiętam ( ale żadne chińskie Dare LM ) opony Bridgestone ( DoT sprawdze ale jak je brałem to miały napis na wierzchniej stronie bieżnika czyli chyba przyleciały tylko z Anglii tu ) 225/40/18, przednie przelatane ale jeszcze ten i przyszły pogonią na aucie 225/35/18 ( też marki nie pamiętam ale albo Kumho albo Yokohama :) ) i dałem za nie 1000PLN a na wyważarce ideał ( na feldze po malutkim odważniku ) . Tyle,że felgi zostaną raczej do GT lub GTV no chyba ,że kupie 159 to wtedy pogonie bo takich drugich nie widziałem i pewnie nieprędko dostane . Jutro sprawdze jakiej firmy bo jak kupowałem to sikałem ze szczęscia i nie interesowało mnie to:) Jak przejżysz temat od 50 stron wstecz to zobaczysz ile linków zapodałem z fajnymi felami ( nie alfowskimi bo te akurat mi wogóle nie leżą no może poza szprychami z GT i Zenderami Siena )
zrobiłby ktoś przymiarkę do czarnej 156 sedan kilku felg? Będę komuś wdzięczny!
http://moto.allegro.pl/felgi-alu-17-...111044030.html
http://moto.allegro.pl/225-45-17-fel...122862762.html
http://moto.allegro.pl/oryginalne-al...063372812.html
http://moto.allegro.pl/felga-alumini...086098714.html
Z góry dziękuję
Poguś pierwsze widziałem na Alfie i wyglądają fajnie , 2 jakoś nie widze , 3 - jedyna słuszna felga oryginalna , 4 - przez to ,że ramiona nie dociągnięte są do obrzeża felgi tylko jest taki ala rant wkoło to wydają się mniejsze w porównaniu do tych szprych z GT . Po drugie mają ET40,5 przy 7 calach to głęboko siedzą . Chyba ,że nie przykładasz do tego wagi i wygląd kolejki wąskotorowej ci nie przeszkadza:D I choć te z GT mają te same parametry to prezentują się dużo lepiej . W sumie zawsze można dystans założyć i będzie szerzej auto stało .
myślę podobnie, w sprawie tej czwórki. Szprychy z GT są troszkę zbyt drogie, do 1000zł bym dał, ale 1600 czy więcej to odpada. Jest możliwość zrobienia wizualizacji jedynki? Ewentualnie wrzucać proszę jakieś ładne felgi do tego tematu, bo jakiś czas temu "co tygodniowa porcja felg z allegro" była bardzo fajną serią, którą przyjemnie się oglądało ;)
Za szprychy z GT dałem niedawno 820 z przesyłką- stan bdb z minusem:) myśle że wiecej niż 900-1000 zł nie są warte. Opony to już inna kwestia- za dobre nowe to 1300-1500zł :)
Poguś wpisz sobie w googlu np." Alfa 156 felgen" albo "alfa 156 rims" i w opcji obrazki wyskoczy ci tyle Alf na róznych felgach ,że ci się znudzi oglądanie:) . Felga feldze nie równa . Jedni wolą telefony inni szprychy , gwiazdy itd. Ja preferuje ranty więc jestem stronniczy w wyborze . Proponuje ci pooglądać w googlu a potem szukać zakupu . Bo ja jestem zdania ,że czasem lepiej dołożyć lub dłużej poszukać niż kupić tylko dlatego ,że tanie były . Ja uwielbiam BBS'y i wkońcu trafiłem 18 tki i za dobry pieniądz i na szerokim( jak na ALfe ) ranciolu w polerze .
- - - Updated - - -
I pamiętaj jak kupujesz z rozstawem 5x100 to pierwsze zwracaj uwage na otwór centrujący ,żeby nie był 57 jak ori Golf4 czy A3. Najlepiej jak będzie większynp. 63mm itd bo wtedy kupisz pierscienie centrujące za grosze i śruby pływające i ogień . I nie słuchaj niektórych ,że na 1mm róznicy na każdej śrubie to można zakładać zwykłe śruby bo na zwykłych chwycisz ale masz je naprężone na jednej sciance i ci może pęknąć a nie chcesz tego jak będziesz leciał autostradą 130 i więcej .
- - - Updated - - -
Maryszkens to je moje koło własnie za 1tyś z oponami:PZałącznik 90229
- - - Updated - - -
A te z łoponami sprzedałem właśnie za 800pln . Wcześniej środki były srebrne Załącznik 90230