co dzień przejeżdżałem tamtędy z hotelu do pracy...gdybym miał więcej czasu wpadł bym na oględziny...piękna sztuka. ;)... wygłuszenie drzwi.
Printable View
co dzień przejeżdżałem tamtędy z hotelu do pracy...gdybym miał więcej czasu wpadł bym na oględziny...piękna sztuka. ;)... wygłuszenie drzwi.
Piękna to ona była kiedyś teraz dojeżdzam ją do końca. Wygłuszenie drzwi to standardowa cienka pianka fabrycznie zakładana
o tam dokładnie stała wyguglowałem... :D Blizne Łaszczyńskiego 25 Warszawska 3
https://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=il
To moja ja tam pracuje i jak wyjeżdzam w trasy to czasem zostawiam tam swoje auto. Dojeżdzam tam do pracy przeważnie syna autem focus kombi czarny też tam często stoi
jak będę w wawie to odezwę się ... jeśli znajdziesz czas na pogaduchy z forumowiczem z Łodzi ;)...
Szukam w internecie i nie mogę znalezc ile sztuk wyprodukowano Cromy V6. Co do 155 V6 to podają że albo 7200 , albo 7198 sztuk. Nie wiem ile przed, a ile poliftowych. Nawet w artykule o silnikach V6 Alfy nie ma wzmianki o Cromie. Parę lat temu jedną Cromę na złom wywiozłem . Jeśli ktoś wie ile wyszło 155 V6 przed i po lifcie , oraz ile wyprodukowano Cromy z tym silnikiem będę happy:)
155v6 przed lift 1992-1994 przez trzy lata pewnie wyprodukowano więcej niż po lift 1995-1996 przez 2 lata
Racja. V6 przed liftem było dużo więcej niż po lifcie w 1995 roku. Wersja poliftowa było ponoć produkowana tylko do czerwca 1996 roku . Moja jest z maja 1995 roku. Gdy wszedł do produkcji TS 16V silnik V6 zszedł na drugi plan. W jednej z książek Angielskich o Alfa Romeo widziałem wzmiankę, że w latach 1995/96 wyprodukowano niewiele ponad 1000 sztuk 155 V6 , ale nie potrafię tego dokładnie potwierdzić. Wiem że 155 Q4 po lifcie wyprodukowano tylko 101 sztuk.
W książce o silnikach Lamprediego jest dokładna wzmianka na temat 155 Q4 i tam jest napisane ile wyszło sztuk Q4 przed i po lifcie:) . Mam do was pytanie posiadaczy poliftowych 155. Czy nadkola przednie są inne w wersji po lifcie ?? Chcę założyć do mojej V6 nadkola i jakoś między rantem błotnika , a nadkolem jest duża dziura. Nigdy na to nie zwracałem uwagi , ale według mnie polift ma szersze błotniki i nadkola są inne. Jakie jest wasze zdanie??