Spróbuję się zorientować. Przy tym przebiegu wtryski niewykluczone. Odpala za każdym razem, ale nie jest idealnie ;)
Printable View
Spróbuję się zorientować. Przy tym przebiegu wtryski niewykluczone. Odpala za każdym razem, ale nie jest idealnie ;)
Jak większość zainteresowanych przeczytałem sporo z tego tematu ale nie mam pewności. Auto jak w opisie ale całkowicie bez ekologii z przebiegiem 213 tyś,ostatnio zostało zalane olejem 5W30 GM-owskim. Popiedziano mi że to syf, ople na tym jeżdżą. Jak zaleję LIQUI MOLY TopTec 4100 5W40 powinno byc nie gorzej choć to 5W40 .Auto nie bierze oleju , wszystko z nim ok. Zapomniałem dodać że ma czipsa
Jak nie masz DPFa to lepszy z Liqui Moly jest Diesel Synthoil niż 4100. Ten TopTec jest do aut z DPF.
Witajcie. Nadszedł czas na wymiane oleju o czym przypomniała mi o tym Alfa. Teraz mam do Was pytanie. Jakiego oleju użyć i ile litrów ( 1,9JTD 16V 2006r) ? Przy wymianie oleju będę pozbywał się przy okazji DPF'a. Czytałem że LIQUI MOLY Top Tec 4600 5W30 będzie się o tego nadał. Proszę o jakieś sugestie i pomoc :)
Jaja sobie robisz z tym pytaniem? Dwa posty wyżej masz to samo pytanie, a post nad twoim jest na nie odpowiedz...
Jednak nie widzę nigdzie odpowiedzi na temat ilości oleju.
Jednak zalecenie jest do 16v 5w30
Witaj Jfuel.
Pisałeś, że masz swoją alfę zalaną specolem + AR9100. Właśnie miałem u siebie zrobić takie połączenie, ale po twoim poście się zastanawiam.
Możesz napisać coś więcej?
Pzdr.
Swoją alfę zalałem specolem ok 9 tys. km temu, wszystko ok, nie zauważyłem żadnych problemów. Silnik chodzi dokładnie tak samo jak na motulu czy selenii, za to najgłośniejszy był na millersie (akurat przypadło na sezon jesień-zima, może dlatego). Auto z DPF'em.