-
dokładnie jak mówisz... każdy jeździ jak lubi i tak jak mu sprawia przyjemność. Tylko potem niektórzy się dziwią że jednym auto pali 6 L a drudzy z 10 zejść nie mogą ... właśnie od stylu jazdy zależy spalanie to jest Proste.
a dlaczego prawka nie straciłeś tego nie wiem.. może tylko piszesz że tak jeździsz :) hehe żartuje masz farta ale przy obecnych restrykcjach jedna wpadka i może być bardzo źle. wole cieszyć się jazdą i podziwiać widoki ... ;)
-
Yanosik + pikanie w komputerze ustawione przy 100km/h[emoji14] Na szczescie przepisy sa dziurawe wiec wcale prawka nie musisz oddawac w najgorszym wypadku.
-
przy pomiarach odcinkowych, przy nie oznaczonych autach.... mi się by nie chciało z nimi walczyć. Też już swoje wyjeździłem i rozumiem twoje podejście też moją bunie rozpędziłem do 235 km/h na autostradzie tez troche poszalałem a ja akurat nie muszę się martwić o zabrania prawka z innych względów ... mi już po prostu przeszło ( też trochę do myślenia dają kursy które mam 2-3 razy w roku tygodniowe doszkalające na lotnisku) teraz rozkoszuje się jazdą a też nie są to małe prędkości. A do tego jeszcze ostatnio mimo iż jechałem 90 trafiłem na królika samobójce o 23 w nocy środek lasu ... a ten chciał się z autem pościgać zabrakło mi z 5 może 10 metrów i bym wyhamował on jednak chciał zginąć i celował .. na szczęście nic się nie stało i tylko plaster miodu z zaczepu wyskoczył. A weź teraz leć szybciej to ten pasztet niezłego pasztetu mógłby narobić.
-
Ale ja nie twierdze, ze gnam niewiadomo ile... Lubie pocisnac ale jak sa do tego warunki... Bardziej sprawia mi radosc dynamika i przyspieszenie niz bicie rekordow predkosci.
-
:) każdy inaczej odczuwa przyjemność .. niech takie będą końcowe ustalenia :)
-
Jakie macie średnie spalanie bez DPFa i zaslepionym EGRem?
-
0.5 mniej okolo niz przed operacja ( dpf , egr , remap )
czyli roznie :-)
zaleznie od tras
a jakie mialem wczesniej na roznych trasach to gdzies pewnie w temacie pisalem ;-)
-
U mnie w TBI średnia na odcinku 1500km, trasa i miasto z tym ze trasa to Dk1 130-140km/h 12 litrow. Zmierzylem na odcinku 10km spalanie z 90km/h i wyszlo 5,8 litra, ale ja tak nie umiem jezdzic..... TBI jest bardzo zachlanne na paliwo przy dynamiczniejszej jezdzie, ale dla cierpliwych może byc oszczedne
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
-
U mnie po dpf, egr i remap średnie + 1,5l obecnie nie zchodzę poniżej 8, teraz jest czym pojeździć i nie powiem żebym oszczędzał :D, przy spokojnej jeździe spadło zwłaszcza poza miastem jest różnica te pół litry, ale to przy emeryckiej jeździe.
To wszystko wskazania komputera ale patrząc jak szybko opada wskazówka od paliwa mam wrażenie jakby paliła z 12/100 :cool:
-
159 JTDm 16V sedan,brak dpf,wyłączony mechanicznie i programowo EGR,moc podniesiona do 185 KM,moment 420 Nm. Opony 235/45R18. Spalanie mierzone metodą tradycyjną tzn. tankowanie do pełna, wyjeżdżenie paliwa i ponowne tankowanie do pełna. Spalanie 10,2/100km. Jazda w zasadzie tylko po mieście.