Skoro tak twierdzą to niech tak jest. Ja ci mowie namacalnie jak było u mnie. Czy zrobiłeś dobrze to chodzi o to że są takie asy gdzie wydaje im się że wprowadzili np kablem elm
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Spoko, rozumiem o co Ci chodzi:) W moim przypadku na pewno wprowadziłem dobrze bo po wprowadzeniu jeszcze raz wchodziłem w kody i były zmienione, więc musi być dobrze. Kupię końcówki, wymienię i zobaczymy co się będzie działo. A u ciebie od razu po zmianie IMA było widać różnicę, czy po chwili? Bo może trzeba odczekać cos a ja tego nie zrobiłem:D
Spróbuj może wyzerować parametry wyuczone. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ.
Po wymianie końcówki na 4 wtrysku parametry były zerowane i nic:D a teraz już wtryski wróciły na swoje pierwotne miejsca i jak znajdę chwile czasu to się wezme za te końcówy.
Wprowadzenie kodów-korekty było widoczne zaraz po odpaleniu i wyjechaniu z warsztatu
Po wymianie wszystkich końcówek wtryskiwaczy nadal nie mam żadnej różicy we wtryskach. Na rozgrzanym aucie (bieg jałowy) korekty raz są takie: -1.8, -1.3, +0.03. +3.6 a raz takie: -1.3, -1.3, +1.2, +2.5... pod obciążeniem korekty spadają poniżej 1 (wszystkie), około 0.4. Zawory sprawdzone i też ok. Zostaje kompresja... ale teraz pytanie: czy jest możliwa słaba kompresja i całkowity brak tego objawów? Auto pali od strzała w zime i w lato, moc ma, nie kopci, nie falują obroty itp... więc czy jest sens w ogole sprawdzać kompresje?
Dlatego kilka stron wstecz pisałem aby nie wymieniać wtrysków w ciemno. Ja po wymianie jednej końcówki tez nie odnotowałem różnicy i nadal mi sie korekty rozjeżdżają ale jako ze po pomiarze konie pod maska sie zgadzają dałem sobie z tym spokój przynajmniej na jakiś czas.
Mega dużo daje porządne czynienie układu. Ja skorzystałem z datacol
Słyszałem gdzieś ostatnio, że często za korekty dodatnie nie odpowiada końcówka, tylko zaworek wtrysku.
Wtedy wymiana końcówki nie pomaga. Jedyne co Ci chyba zostało to auto do warsztatu i wtryski na stół albo szukanie przyczyny gdzie indziej.