Nie zszedłby. Poniżej 9 na 19stkach to koło 125 - 130.
Printable View
Tak czytam i stwierdzam, że najlepiej jest kupić felgi 14stki, zmienić hamulce to wtedy spalanie będzie 3l/100 ;)
Ja przy 150km/h mam lekko powyżej 7... realne spalanie max 7,5 (mierzone z dystrybutora). Felgi standardowe dla 2.4.
Oczywiście płynna jazda itd...
Osobiście w dupie mam spalanie, ale jak ktoś pyta to z doświadczenia odpowiadam. 19 calowe felgi robią różnicę jednego litra względem 17, a przynajmniej w TBi (oczywiście jeszcze wszystko zależy od opon).
Ostatnio trasa 2500km - srednie spalanie (autostradowe) 7,4 L/100km. Silnik 2,4 JTDm, alufelgi 18". Predkosc na autostradzie to glownie 140 - 150 km/h a chwilami 180 km/h.
Nie ma takiej opcji. Na tempomacie 140 odcinek 10km pokazuje zawsze powyżej 9 litrow , a wiadomo,ze na sluzszym odcinku stała predkisc jest niedoutrzymania
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
Marti, wracaj ;)
Jestem jestem :-D
Ja się tak czasami zastanawiam....czy niektórym Alfa nie zaczyna produkować paliwa;-)
Dziś wróciłem z Krakowa. Szybka akcja, w nocy wyjazd, po południu powrót.
W sumie 1100 km. (trochę latania po Krk) w obie strony na liczniku 170-180 (Na A4 of course). Bez tempomatu. Pomiar z dystrybutora 9.2 litra.
Komputer pokazywał 7.7 - 8.3.
Auto 1.9 jtdm, po chipie u Mistrza @sdero, egr out, klapy out, dpf out. 225/40/19. Jedna osoba.
Uprzedzam pytania. Tak, auto sprawne technicznie, inaczej Mirek by go nie
chipował :-D
Pozdrawiam
Ło panie zepsuty na bank. Powinien spalić max 5.5l. Ja bym sprzedał:cool: