a robocizna pi razy drzwi w jakich widełkach?
Printable View
a robocizna pi razy drzwi w jakich widełkach?
Nie umiem odpowiedzieć, ale to zależy czy u Mietka czy w ASO oraz czy w 'Pszczynie' czy w Warszawie
[emoji6]
Mam rozumieć że nie trzeba wymienić całego modułu tylko wkleić wykrecone tuleje.Czy to jest taka doraźna naprawa czy a stałe to pomaga?
Jest to problem tulei to na stałe jak problem jest z elektrozaworem wymienisz całe MA
Panowie, (ja nowy) jestem chory na Alfe od kilku lat. Auta się zmieniały, potrzeby też, były mini, toyoty, ople, mercedesy.
Właśnie planuję porzucić swoje W221 na coś mniejszego.
Przymierzałem się do Stelvio i przy okazji zrobiłem rundkę Gulią i się zakochałem. Tym bardziej że dużo jeżdżę Ducati Monsterem i co roku jestem we Włoszech.
Niemniej analiza z rodziną doprowadziła mnie do wniosku że potrzebuję auta małego na tyle aby rodzina 4 osobowa razem mogła gdzieś pojechać od czasu do czasu. I padło na Giuliette.
Jako że nie jestem alfistą proszę o doradę czy tę oto WARTO: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-quadrifoglio-1-7tbi-240km-automat-lopatki-skora-xenon-panorama-salonpl-ID6zR7ww.html#fb4e113140
Bedę wdzięczny za pomoc.
Dobrze jak by ktoś z aso wypowiedział sie o historii auta u nich jeśli chodzi o zdjęcia wygląda ładnie :)
Jeśli się nie mylę były w nich jako problem główny coś z turbina więc warto ją jakoś sprawdzić ale najlepiej niech się wypowiedziec ktoś z tym silnikiem :)
problem z turbiną bierze się ze zbyt długich interwałów między wymianami oleju. Przez to osadza się nagar na przewodach olejowych przy turbo, które się przytykają. Koszt wymiany przewodów to grosze, więc jak ktoś wymieniał olej co 30tys km to warto byłoby je profilaktycznie wymienić.
Ja musiałem przez to regenerować turbo przy 140tys kkm.
Hej, ostatnio widziałem, że ktoś tutaj rozszyfrowywał nr VIN samochodów z ogłoszeń. Czy mógłbym prosić o sprawdzenie następującego nr? ZAR94000007161041 Z góry dziękuje za wsparcie. :)
Dokładnie chodzi o to autko:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...olx#xtor=SEC-8
Pozdrawiam
Piotr
Witam,
czy w ogóle warto szukać używanej Julki w turbo benzynie 1.4 (bez MultiAir) mając budżet 30-32k? Przeglądając pobieżnie allegro są takie oferty, ale być może bedą to same ulepy w tej cenie?
Ogólnie byłem zdecydowany na Megane III 1.4 tce ale ostatnie doniesienia o nagminnym pękaniu uszczelki pod głowicą (a później całego bloku silnika) trochę mnie odrzuciły więc znowu ciągnie mnie do wymarzonej Giulietty, ale czuję że budżet za mały... :)
przykładowa aukcja: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-z-2010-r-kupiony-z-salonu-serwisowany-w-aso-ID6zRktM.html
Trochę ponad budżet ale polski salon i bardzo niski przebieg.
Pozdrawiam.