Wygląd ma tu chyba najmniejsze znaczenie ;-)
Printable View
Wygląd ma tu chyba najmniejsze znaczenie ;-)
Witam - powiedzcie mi "please" bo pewnie znacie odpowiedź - czy mój zbiornik jest przed czy po'liftowy
Załącznik 255751
Z góry wielkie dzięki
nie chodzi o to czy poliftowy bo te nie byly lepsze (lift modelu) tylko czy poprawiony. o ile jeszcze po kilku latach pamietam dobrze to poprawka byla na koniec 2009r. na zdjeciu ktore wkleiles nie widac jaka jest data produkcji. odczytaj cyfry ze srodka tarczy po prawej stronie na dole zdjecia, widzevtylko ze strzalka wskazuje listopad ale rok to zagadka dla mnie
Załącznik 255761
Wygląda na listopad 2010r. - czyli można sądzić, że to już ten poprawiony - czyli ewentualne mrowienie na kierownicy i delikatne buczenie będzie spowodowane poważniejszymi problemami.
sprawdzilem w eper, zmiana czesci nastapila 15.12.2009 czylu masz nowy.
na początek przeplukac uklad, tylko olej zastosuj taki jaki masz obecnie - nie sa kompatybilne ze soba a zawsze cos zostanie.
Dzięki za wskazówki - tak zrobię i mam nadzieję że pomoże
Temat mi przypomniał, że zapomniałem zedytować swojego posta którego pisałem parę miesięcy temu gdzie za wcześnie pochwaliłem się rozwiązaniem problemu u mnie. Tymczasem po wymianie pompy wydawało się wszystko ok podczas niedługiej przejażdżki (wtedy napisałem posta), potem auto stało w garażu bo walczyłem z innym problemem i po paru dniach podczas kolejnego odpalania drgania i buczenie powróciły.
Parę dni temu wymieniłem również koło pasowe, i tutaj już uważnie przyjrzałem się temu jak wspomaganie chodzi przed naprawą a jak po.
Wniosek: po wymianie koła pasowego jest dużo lepiej ale nadal uważam, że nie jest tak jak być powinno.
Witam Panowie posiadam Alfę 2.0 Jtdm 170 KM 2009 rok listopad. Zauważyłem , że wyje pompa wspomagania , przy maxymalnym skręcie w prawo bądź lewo hałas ustaje ... Co to może być ? Planuję wypłukać płyn jak się to robi ? Czy w 2.0 były montowane wadliwe zbiorniczki ? Czy w 2.0 jest inna pompa jakie płyn wlać ? Z góry dziękuję za pomoc.