jak dla mnie świetne, czuć taką majestatyczność :D no i auto nie wygląda jak reszta stawki.
Printable View
jak dla mnie świetne, czuć taką majestatyczność :D no i auto nie wygląda jak reszta stawki.
Cześć.
Mam wrażenie,że styliści Alfy mają problem z następcą 159 .Nie dziwię się.Giugiaro zrobił taki majstersztyk,że rozwinięcie jego koncepcji( zwłaszcza przodu )jest chyba niemożliwe, bo albo wyjdzie to samo albo straci ten ''smak''.Na FORUM DESIGN w którym rysuję parę lat, ogłoszony został konkurs w temacie jak wyżej i choć podobnych konkursów było wiele ten jest pierwszym w którym organizatorzy chcą wszystkie ujęcia tzn.przód,tył,bok i przód-bok i tył-bok.Czyżby szukali źródła inspiracji..?
Inna sprawa - premiera w 2012 r. a media zasypują nas propozycjami biur stylistycznych jak żadnego innego modelu.Ot takie moje spostrzeżenia...
Dokładnie.
Wyglada ciekawie- na pewno wyrózniała by się z tłumu takich samych samochodów-klonów jakie jezdza po ulicach. Ma jakiś pazur i charakter. Inna sprawa czy nie byłaby zbyt trudna w produkcji.
No to chłopie pojachałes. Jeśli przód starej Giulii uwazasz za brzydki to nie wiem co ci się podoba. Może Alfasud?
Takie nawiazanie do historii i starego modelu (jak np Fiat 500) wydaje mi sie interesujące.
Nie tylko pogoń za stylistycznymi nowościami i eksperymenty. Alfa ma się wyrózniać stylistycznie i o to chodzi. Lepiej aby wyglądała tak jak na fotce od williamdrake'a niż jak Bora czy Mondeo z inną atrapa i reflektorami...
Nie każdemu muszą się nawiązania do klasyków podobać. A tym bardziej nie musi być tak że jak jestem fanem Alfy to wszystkie jej wytwory ubóstwiam nie zwracając uwagi na nic.
To że tobie coś się podoba nie znaczy że innym też, a tym bardziej nie powinieneś swoich gustów i woli narzucać innym i wytykać że są bezguściami.
Mi też ten projekt się nie podoba (stara Gulia też), podobnie jak GTV, 147 przed FL, nowa Gulietta, MiTo i kilka innych Alf. Ale to jest MOJE zdanie.
Pojechałem bo powiem szczerze i otwarcie ze jeździć bardzo lubię ;)
A tak na całkiem serio to jestem zmuszony powiedzieć że Alfasud mi się podoba i chętnie bym się przewiózł takim, stara Gulia jeszcze bardziej mi się podoba i ogólnie od czasu do czasu wolałbym jeździć stara alfa, prawdziwą alfa, niż np. 156 itd.
ALE:
mieszanka przodu starej Gulii z linia boczna coś a'la Chrysler 300c jest ogólnie bleeee ;/
nie od czasu do czasu tylko zawsze :D gdyby tylko były do tego odpowiednie drogi...