Powiem tak kolega w vectrze ma nagłosnienie ogryginalne i papierowe 16 głośniki i jest naprawde fajnie a u mnie kicha ;/
Printable View
Powiem tak kolega w vectrze ma nagłosnienie ogryginalne i papierowe 16 głośniki i jest naprawde fajnie a u mnie kicha ;/
Powracając do tematu głośników Morel Maximo 6.2 - czy ktoś z Was ma je podpięte pod samo radio?
Zastanawiam sie właśnie nad zakupem zestawu odseparowanego do mojej 156. Głośniki chciałbym podpiąć pod radio Sony MEX-N5000BT przy wygłuszonych drzwiach. Teraz kwestia tego czy Morel Maximo 6.2 podpięte pod samo radio ma sens? Czy może lepiej zakupić Helix B62C? Bo z tego co czytałem to też mają dobre opinie w swojej cenie i pod samo radio całkiem dobrze spełniają swoją rolę. Co myślicie?
Morele słabo grają pod radiem. Tym bardziej pod Sony'm, któey mistrzem mocy (a i dźwięku) nie jest.
Takie też opinie wyczytałem i zdecydowałem się na u-Dimension EL Comp 6. Zastanawiałem się też nad Helixami ale jakoś marka u-Dimension bardziej do mnie przemawia. Oczywiście głośniki wylądują w pełni wygłuszonych drzwiach.
U-Dimension EL Comp 6 z dobrym wygłuszeniem drzwi zagrają bardzo dobrze pod samym radiem. Miałem takie i mogę polecić.
Chodziło mi o to, ,że żeby dobrze zagrało nie koniecznie potrzebny jest procesor. A to drugie " dobrze zagrało " po pojecie względne. Jeden lubi taki dzwięk a inny lubi inny i tu pisałem o modzie na dźwięk.
Ostatnio moja 16 letnia córka pożyczyła ode mnie słuchawki ( Sennheisser Momentum ) żeby posłuchać muzyki bo w jej pchełkach urwała się wtyczka i szybko mi je oddala twierdzą, że słabo grają bo są za bardzo nastawione na spiew a ona woli dzwięk z pchełek:( Dobre co ? To tak dla zobrazowania:)
pozdro
Problem z procesorem jest taki, że ma on sens dopiero w bardzo drogich instalacjach - dobre radio, porządny wzmacniacz, wysokiej klasy głośniki, wygłuszone auto itd itp - no i oczywiście nie wolno zapominać o "strojeniu" procesora, bo bez tego taka zabawa nie ma sensu. Znajomy miał w aucie kiedyś zestaw na porządnych komponentach, z procesorem i różnica między włączonym i wyłączonym procesorem była straszna - oczywiście na korzyść odpowiednio ustawionego procesora, natomiast wtedy audio jest dla kierowcy, nie dla pasażerów.
oczywiście na korzyść odpowiednio ustawionego procesora, natomiast wtedy audio jest dla kierowcy, nie dla pasażerów
I tu sie zgodzę w 100 %. Chyba o to chodzi :)
Teraz będę montował audio w mojej 156 fl. Mam klamoty z poprzedniego passata ale pękł mi jeden aluminiowy midbas fnq to dokupiłem focal krx2, dam go na przód bo teraz ma półtora zestawu rocforda frq :( Ale nie ma tego złego, będzie jeden zapasowy :) bo te alu pękają :( Na przód i tył rf 800 a4, do subwoofera wzmacniacz x7 ( daje rady jak mała spawarka ) i subwoofer ( 2 x P3 ). Mam jeszcze dwa radia chociaz osobiście wolę te starsze rf 8220 ( wydaje mi sie, że gra łagodniej i ma ten ładny kolor bursztynowy :) ) taki oldschool. Clarion jako jednostka sterująca jest dobry ale stary model :) Ale chyba zostanę przy starym RF.
A ty jakie klamoty lubisz?