Tak zrobiłem, mam na 3 a i tak się włączają :(
Printable View
Tak zrobiłem, mam na 3 a i tak się włączają :(
Ustaw na 1.Cytat:
Im większa jest czułość, tym mniejsza jest ilość światła zewnętrznego niezbędnego do sterowania włączaniem świateł zewnętrznych.
[QUOTE=Chrisu;2040942]Szczerze...to maruda jesteś.
- - - Updated - - -
To po co komentujesz.
...dałem Ci racjonalne argumenty. Odpowiedz w taki sam sposób. Chyba się nie obrażasz za marude ;)
...stać Cię na psa to stać Cię na smycz. 280KM nie będzie mniej palić.
...a dzielenie się doświadczeniami, podawanie przykładów i komentowanie to chyba normalna rzecz, od tego jest forum!
Przeczytaj temat od początku, ze zrozumieniem. Głównie moją myślą jest błąd w danych producenta. Czekam na odpowiedz z Fiata według jakiej normy obliczyli zużycie paliwa.
- Jednym autem na stałej trasie, w odpowiednim czasie auto zużywa x paliwa, zużywa tyle ile podał producent.
Ten sam producent podał dla giuli 9 litrów, ten sam kierowca, droga, czas i natężenie ruchu. Zużycie jest znacznie wyższe od deklaracji producenta.
Tak na marginesie, przy normalnym użytkowaniu, zużycie paliwa waha się od 13 do 14 i jeżeli tobie zużywa 12 przy normalnym użytkowaniu to albo jeździsz oszczędnie, albo możesz zejść poniżej 10
Mam średnią 10,8l z prawie 12000km. Naturalnie prawie non stop na Dynamic. Kiedyś wracając z południa Czech zrobiłem jazdę na A i wyszło tak:http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/12/65.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Staram się zrozumieć i uporządkować Twoje uwagi....apropos czytania ze zrozumieniem.
- Czyli miasto w trybie A (czy N?) min 12L
- 13L/ 14L Trasa czy miasto ?? Normalnie czyli jak ?
Ogólnie prawidłowość w przypadku mocnych aut jest taka że do danych fabrycznych trzeba dorzucić ze 3L. Dla przykładu Ford dla RSa podaje miasto 10L...a zejście poniżej 13 L jest trudne. Mieszane producent podaje 7.7...realnie spokojnie jadąc np na krajówkach 11L jest możliwe. Analogicznie jest dla Veloce 9L podaje poroducent, rzeczywiste wyjdzie 12...mieszane jest ok 6.5 , realnie w trasie wyjdzie 9-9.5L
Twój przypadek wg mnie nie odbiega od normy.