Poniżej efekty pracy Cinka po zmianach:
Centralny IC
turbo VB
mocniejszy rozrząd
wyłączony / zaślepiony EGR
Printable View
Poniżej efekty pracy Cinka po zmianach:
Centralny IC
turbo VB
mocniejszy rozrząd
wyłączony / zaślepiony EGR
...no chyba żartujesz, 170KM z tego silnika bez zmian mechanicznych jest możliwe, ale to zabójstwo, wynik jest doskonały, a niewysoki moment gwarantuje zdrową i bezawaryjną jazdę :P
nawet komentarz sobie daruję
ile "tyle" ?? egr , ic , turbo , lepsze graty na rozrząd - to aż tyle ?????
rozumiem że znasz lepsze wyniki pozwalające nie tylko chwalić się cyferkami ale i jeździć autkiem na co dzień z takim przyrostem ?
echhhhh ....
jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził ...
Ze zdrowej 115tki na booscie zabijającym turbo 165ps da się zrobić (będzie 1,4b) + sporo dymu + jeszcze wiecej jak się cooler zagotuje.
Rozsądnie ze ZDROWEJ niezmęczonej życiem to ok 160ps shamowane na obciążeniu.
Alfa od lukasa leciwa o przebiegu nieznanym obecnie jedzie na 1,5b; otwieranie wtrysków dawało już tylko jedno - dym i przyrost 1-2ps - wtryski zaczynały lać. 170ps w tym aucie było bez dymu a co za tym idzie przy akceptowalnym egt.
Poniżej przykład 115tki mojego przyjaciela chyba najmocniejszej znanej mi 115tki na vb + cooler shamowanej na maha przy max obciążeniu - boost 1,52; auto ma 190kkm przebiegu, dwumas jeszcze ORYGINALNY + drugie już sprzęgło o przelocie obecnie 65kkm wykres stilo 115jtd . Auto górą zestrojone na granicy dymienia tak więc dla odważnych można jeszcze podlać - pytanie po co? Po wymianie dwumasu i sprzęgła na mocniejsze będzie płaskie 380-390nm
Pozdrawiam
---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 12:00 ----------
Jak ma kolega coś lepszego z nastoletniego auta to chętnie zobaczymy :)
Wykres ładny,średnie obroty całkiem całkiem.Program absolutnie bezpieczny nawet przy upalaniu.Sprzęgło seria ?
Ot : cinek prawda ,że sprzęgło ze stilo 1,9 16v 140 wytrzymuje nawet 430NM przy średnich obrotach ??
nie oburzyłem się nic a nic
nie pisałem , że ty się chwalisz cyferkami tylko tak ogólnie ( bo są tacy co wycisną cyferki ale autko długo nie pojeździ )
peace
lukas jaki graty konkretnie tam wsadziles? narobiles mi ochoty na te kuce. by sie kompletowalo po woli i by sie pomyslalo o cinku, tylko ta odleglosc :D