Maciekk, nie obraź się, ale żadna z tych felg nei pasuje do budy 156.
pozdrawiam
Printable View
Maciekk, nie obraź się, ale żadna z tych felg nei pasuje do budy 156.
pozdrawiam
Też jestem tego zdania, niestety.. Mocno BMW.
Dobra sprawa wygląda tak, że decyduje między dwoma rodzajami tylko dokładniej mówiąc miedzy takimi:
http://abcfotki.prv.pl/2b/alfa%20rom...202003%202.jpg
a takimi
http://alfaromeowallpaper.info/wp-co...t_20071105.jpg
Pierwsze są oczywiście 17' a drugie 18' Teraz nie wiem, mam dylemat, 17-stek sie nie boje w ogóle bo miałem już kiedyś na oponach 235/45/R17 i było świetnie, bo uważam że 225/45/R17 są właśnie te pare milimetrów za niskie. Ale pojawiła się oferta 18' pięknych przepięknych cudownych i w ogóle, ale pojawił się strach :-) Opony zafundowałbym 245/45/R18 Musiałoby to wyglądać i prowadzić się bajecznie. Ale boje się trochę. Jeżeli chodzi o dbanie o samochód to ja dbam o auto nie sadze po dziurach jak głupi nawet jak "taczką" :-) jade :-) w tych oponach które ja chce dać gumy będzie sporo więc nie będzie tak źle, ktoś może opowiedzieć o wrażeniach jazdy na 18?? Czy ta szerokość i wysokość da rade, żeby nie obcierało ani nic...
cena jest taka za 17 z oponami ( 2x conti sport + 2x America - made in france jakby ktoś miał wrażenia z tych opon to mógłby podrzucić bo nie moge nic znaleźć o tych oponach a są z grupy Conti) - 1300zł i są troszke poobdzierane. felgi 18' bez opon za 1000zł piękne nie porysowane bez zadrapań.
Jak dla mnie i jedne i drugie są brzydkie... chociaż te drugie coś tam mają w sobie...
do 18" nie założysz gum 245/45 bo będą za duże i nie jestem pewien ale chyba będą obcierać... jak już to 245/40 albo 235/40
cena za 18" jest normalna... bo 2 razy tyle wydasz na opony :D
cena za 17" też jest dobra ale podejrzewam, że opony będą do wymiany albo to będzie ich ostatni sezon...
America ??? Nie znam tej marki a to że z grupy Continental to nic nie znaczy bo każda poważniejsza grupa oponiarska ma opony UHP i opony byle było czyli budżetowe...
Co do Twojej jazdy :D 18" nie będzie dobrym rozwiązaniem... tylko je pogniesz i będziesz miał problemy z prostowaniem lub jak Ci się nie daj Bóg któraś pęknie :D
17" 234/45 i będzie git :D
Na 17" miałeś 235/45, a na 18" chcesz wkładać jeszcze wyższą opona? Jak wkładasz większą fele zmniejszasz profil aby mniej więcej trzymać się oryginalnej średnicy koła. Po za tym ile szerokości ma ta felga, że opona 245 bo takie to się zakłada na 9J? Optymalne na to 18" było by 235/40
mam takie jak mowisz...niestety uwazam ze sa za wysokie...Załącznik 28043
tak prezentuje sie auto po przemalowaniu felg zgodnie z wizualizacja:)
Ło Jezu... co to za kolor ??? jak można tak perfidnie pomalować Zendery Milano :D
Co do rozmiarów opony... pamiętajmy że 225 to szerokość a 45 to wysokość opony przedstawiona jako % szerokości... czyli 45% z 225mm to będzie jakieś 102mm
Do tego trzeba doliczyć średnicę felgi w " czyli 17* 2,54cm = ~43cm...
Zresztą ja się tu rozpisuje a to wszystko jest na stronie http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
Można sobie wpisać jakie są oryginalne a jakie byście chcieli założyć... podpowiem że maxymalna logiczna różnica ro 2%... później licznik pokazuje fantazję :D