-
Ja dzisiaj się za to zabrałem. Szczerze po przeczytaniu tematu myślałem że będzie z tym większy problem. Wyjęcie blokady zajęło mi jakieś max 10 min. To nie są nity przy tej blokadzie, tylko śruby ze stożkowymi łebkami. Przypuszczam, że zostały one zfrezowane, aby utrudnić nam nieco życie. Za pomocą ostrego dłuta i młotka obie poszły przy pierwszym strzale. Wewnątrz narazie tylko przesmarowałem zębatkę smarem silikonowym, z tego co wiem może być też wazelina techniczna. Narazie ani raz komunikat mi nie wyskoczył. Jak się pojawi, zrobie tak jak mówicie, kupię używaną i przełożę bebechy.
-
Ja dziś temat przerobiłem. Najgorzej jest odkręcić ten badziew od kolumny ale poszło. Ale mimo rozebrania i przesmarowania wszystkiego niestety efektu to nie przyniosło. Muszę zakupić drugą blokadę i i przełożyć silniczek bo mój już nie daje rady.
-
Żeby Przełożyć bebechy to trzeba kupić centralke z tym samym numerem kat. czy może być o innym?
-
-
Koledzy, wczoraj rozebralem to ustrojstwo, nasmarowane, popsikane i kilkanaście razy działało jak marzenie, dziś Przejechałem 10 km i działa, później pojechałem 500m i juz błąd i blokada się nie wysuwa. Macie jakieś pomysły?
-
Wymiana bebechów na sprawną używkę
-
Tak jak myślałem. Wystarczy ze moją płytkę przelożę do innego sprawnego? I czy micro styki tez muszą zostać czy można dać tez z innej?
-
A nie da rady wymienić styków i silniczka u elektronika?
-
Mikrostyki również lepiej zależy z nowej plytki. Tylko radze szukac z polifta. Cos tam podobno poprawili i nie ma przypadków niedzialania.
Elektronik na pewno sobie z tym poradzi, ale uwierzcie mi nie ma tam na tyle roboty, by dawać to komuś robic. Jakbyś mieszkał gdzies na śląsku chetnie pomogę
-
Kup blokade po lifcie i przełóż silniczek i mikrostyki. Robota czysta i przyjemna, szkoda dawać do elektronika :)