Bo to dobre auta, ja oceniam auto z punktu mechaniki, silniki BMW są świetnie pomyślane [nie mówię o jakichś 1.8 ale od 6 garków w górę to naprawdę porządny kawał inżynierii], do tego napęd na właściwą oś czego w Alfie mi strasznie brakuje
Printable View
taa napęd na wlasciwą oś... Wczoraj przede mną taki właściwy wyleciał tyłkiem do osi jezdni, ledwo wyprostował auto a ja wjechałem spokojnie, dostojnie.
Fiat coupe, mitsubishi eclipse lub nissan 200SX ;) któryś z nich na pewno
bo jechałes pewnie 30km/h....
kolega ma BMW 520 z napedem na tył wraz z kilkoma dodatkami tj. abs, asr i cos tam jeszcze:) i pod górke na śniegu rusza lepiej niż nie jeden wspaniały kierowca przednionapedówki... :) tak wiec nie wrzucałbym wszystkiego do jednego wora:)
A wracając do tematu jak nie alfa, to cos z blizniaczej stajni Lancii:)
Oj kolego klocil bym sie. Kolega musial miec fart. Akuratnie w Bmw asr nie ma. Jest asc+t, ktorego dzialanie polega na dochamowywaniu kola ktore sie slizga i przenoszeniu poprzez mechanizm roznicowy sily na drugie kolo. Mnie akuratnie wrecz uniemozliwilo to wyjechanie z parkingu pod lekkie wzniesienie dwa lata temu moja 523i. Bo auto stalo w miejscu a kola grzebaly to jedno to drugie po trochu. Pomoglo jedynie wylaczenie systemu oraz kilka lopat piasku.
Z mojej strony rowniez herezja:
Jesli nie Alfa to e39 530i M Sport z ostatnich rocznikow z malym przebiegiem. No a marzenie to oczywiscie M5 ;) Wg mnie najpiekniejsze z wszystkich Bmw. A jesli chodzi o opinie o wlascicielach bmw, golfow, fordow, hond czy alfa romeo powiem tylko: Wisi mi to i powiewa.
Nie wiem dokładnie jak te systemy w bmw sie nazywają, ale rozmawiałem z nim w pracy i widziałem jak wyjeżdza z zasnieżonego placu, wyslizganego przez koła przednionapedówek:) (sam miałem mały kłopocik z ruszeniem, bo jak sie później okazało to zrobił sie z tego lodzik). Te Bmw ma dosc młode i z mega wypasem.
Jeżeli nie alfa to fiat bravo 1,9 150km ,lub nie zajeżdżony leon ARL.
Auta marzeń: bentley continetal Gt,bmw e92 335d ( ech ten potencjał).
Z klasyków-BMW 6,jaguar XK od 98 ( choć to nie klasyk jeszcze)