-
Weż pod uwagę jeden czynnik, wsiadasz i jedziesz 800km ze stałą prędkością bez zatrzymywania, to robi różnice, przy tym wyjeździe dpf mi się wypalał po 1500km, a w mieście co 350. jak jeżdżę tylko po mieście to pali nawet 12l ale to są całkiem inne warunki
-
Albo na lawecie ci tyle pali [emoji12]
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
-
W sumie macie rację, sam nie wiem ile mi pali. ..... tankowałem z 6 x po drodze tylko naj.....ny byłem i nie pamiętam :)
-
A ja Ci pawel wierzę. Może dlatego, że jeżdżę 2,4 i tankuję na trzeźwo...:)
Jadąc w Polsce zgodnie z przepisami poza autostradą spalam przedział 5,8-6,3.
-
Odgrzeje Panowie ,moja poprzednia 156 cf2 1.9jtd paliła w granicach 7-8l po mieście a 159 1.9 jtdm 150km pokazuje za kompie granice 9.8-10.5 (tylko miasto i dystanse 2-5km ) ostatnio zatankowałem do pełna ,dzisiaj zatankowałem na innej stacji do pełna po 113km i weszło 12.79l on i się zastanawiam czy coś jest nie tak czy to norma
-
Się przyzwyczajaj :-)
Wysłane z Mi5
-
Czyli to nie prawda ,ze 159 w mieście pali granice 8-8.5l (mowa o mieście dużym typu Wawa,krk,lodz itd) pytam bo niektórzy twierdzą ,ze u nich Max 8 l po mieście i koniec
-
Ja mam po mieście ok 10l. łódź krótkie dystanse
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
-
Po Warszawie potrafi spalić zarówno 12-15 (godziny szczytu), jak i okolice 7 (późny wieczór, obwodnica albo przelotówki). Nie ma sie co przejmować ;)
-
Dzięki Panowi za informacje ,które mnie uspokoiły