Nie wiem czy ktoś przerabiał temat z założeniem mniejszych felg niż 17 na zaciski Brembo ale z własnego doświadczenia wiem, że nie da rady. Taka informacja,
Printable View
Nie wiem czy ktoś przerabiał temat z założeniem mniejszych felg niż 17 na zaciski Brembo ale z własnego doświadczenia wiem, że nie da rady. Taka informacja,
Witam, ponownie.
Kupiłem w końcu te felgi z aukcji którą podałem wcześniej.
Wyglądają bardzo ładnie, wszystko wydaje się ok. Ale niestety made in china :( Mówi się trudno.
Informacja jak by ktoś się zastanawiał nad nimi.
Witam,
Mają być China.. Producent ZCW. Na moich fabrycznych są dokładnie te same oznaczenia co na tych z aukcji (fabryczne mam dokładnie ten sam wzór). Pojechałem nawet do ASO z felgą z aukcji aby ocenili czy oryginalne. Oczywiście 100% gwarancji nie chcą dać, bo daliby gdyby oni zamówili i przyszły z centarali.. Cena jednej sztuki w ASO to ok. 1322 zł.. Z tym, że dekielki są nieoryginalne w mojej ocenie i raczej mam rację (w ASO w zasadzie też mi to potwierdzili). Pytałem nawet o cenę oryginalnych dekli w ASO.. 141 zł sztuka.. Pisał ktoś, że ten wzór został wycofany z oferty i tylko w Polsce jeszcze są dostępne.. Z tego co widzę to ten wzór występuje i można go wybrać w konfiguratorach.. (sprawdziłem Niemcy i Francję). Ja generalnie jestem podejrzliwy przez np. podrabiane przez Chińczyków zegarki.. ale jeżeli ktoś ma twierdzić, że te felgi są nieoryginalne przez napis China to uspokajam..:) Jeżeli chodzi o wygląd, to o gustach się nie rozmawia.. mi się podobają:) i teraz mam dwa komplety zima/lato..
Co to za producent ZCW i skąd wiesz że ZCW wyprodukował fele Devolt'a ?
Kolega Devolt wstawił link do aukcji allegro, ja również mam felgi z tej aukcji. Fabrycznie moja Julka jest również na takich felgach-o takim wzorze, zatem zdemontowałem koło i porównałem wszystkie napisy.. Na fabrycznych, jak i na tych z aukcji na jednym z ramion jest napis CHINA ZCW. Na innych ramionach są pozostałe oznaczenia np. ALFA ROMEO, nr części, data produkcji itp... Z tego co widzę w necie sama marka ZCW to spory koncern. Tak jak np. Ronal może produkować felgi na pierwszy montaż, tak i ZCW może.. Nie wiem kto produkuje inne wzory felg dla alfy, nie mam dostępu do innych, jeżeli ktoś zechce zdemontować jakieś inne fabryczne to może się wypowie.
A może ktoś byłby zainteresowany nietuzinkowymi oryginalnymi 17" do Julki?
Aktualnie mam na sprzedaż taki model:
Załącznik 153222Załącznik 153223Załącznik 153224
Oraz oryginalne 16"
Załącznik 153225Załącznik 153226
Pozdrawiam.
- Rafał
Fabryczne turbiny 18 sa Made in Poland:)
"Telefony" wystawiane przez alces1 które mam u siebie są produkcji polskiej przez Ronal
A na 159 wyglądają tak:
Wybierając 18stki wspieramy polski przemysł :)