Gdybyś wkleił numery z opisami to szybciej można byłoby coś napisać. Ale sam błąd od tego czujnika nie spowoduje, że silnik nie odpali.
Printable View
Gdybyś wkleił numery z opisami to szybciej można byłoby coś napisać. Ale sam błąd od tego czujnika nie spowoduje, że silnik nie odpali.
"Z tego co kojarzę to przerwa we wiązce lub bezpiecznik jeden się spalił - powodowało to właśnie taką konfigurację błędów."
wiązce czego?
jeśli bezpiecznik to koło akumulatora czy któryś w środu auta ?
Wiązka silnika - to takie kabelki od ecu po wszystkie elementy potrzebne do pracy silnika
Sprawdź F11 przy akumulatorze.
magil jak dostaniesz nowy czujnik to napisz czy wymiana pomogła na lekko odchyloną wskazówkę turbo. U siebie zauważyłem jeszcze, że wskazówka pozostaję wychylona na rozgrzanym silniku, na zimnym po odpaleniu i przygazowaniu opada do 0. Mam nadzieję, że to wina czujnika, bo auto wg mnie sprawuje się normalnie.
OK.
Ten wadliwy czujnik od razu zastąpiłem starym (poprzednia wersja tego z numerem 845) i ten do tej pory wskazuje poprawnie. Gdy przyjdzie nowy to od razu go przetestuję.
mam pytanko:
czy jak się zmieni ten czujnik ciśnienia to trzeba coś w komputerze przestawiać czy sam komputer samochodowy zauważy zmianę...:)
Nic nie trzeba robić.