Gilulia na Europe ma niby mieć w najmocniejszej wersji Pentastara 3.3 z MultiAir o mocy 300KM. Ale to tylko plotki :D
Printable View
Gilulia na Europe ma niby mieć w najmocniejszej wersji Pentastara 3.3 z MultiAir o mocy 300KM. Ale to tylko plotki :D
AVE.....Fiergloo ... Bo 1,2 to ja mam w kosiarce:D.... Wiem ,że na standardy Europejskie -2,0 to już duża pojemność ale da się zrobić więcej za mniej jak np. 4,2TDi w Audi , który spalaniem nie zabija ( sorry za porównanie )...Oj jakby paliwko było jak kiedyś za 3zl to pewnie większość z nas miałaby ekonomiczne wozy typu 3,2 L :)
Moja Alfa 1.6 (fakt, że sporo mniej kucy miała) spalała nawet i 7.3 litra przy cywilizowanej jeździe (a na bardzo upartego szło zejść poniżej 7 litrów). Przy takiej samej obecne 1.4 pali 8.4 litra. Więc nie wiem czy downsizing to taki super pomysł.
OK, tylko, że Twin Spark jest konstrukcją pewnie z 20-letnią. Ciekawe, jak by się sprawowało wolnossące 2.0 z MultiAirem na przykład.
A porownujac spalanie 147ki z Julka nie pominales czasem faktu, ze jak masz tyle kucy pod stopa to czesciej lubisz wykorzystac potencjal DNA swojej Alfy :)
A wolnossace Tigersharki 2.0 i 2.4 z Dodge'a Darta nie dostaly wlasnie czasem MultiAira? Niezalenie od tego, ich moc i tak nie zachwyca i sa za malo efektywne chyba jak na nasze ceny wachy...
A co do tematu, to z drugiej strony jak u nas maja isc w downsizing to do Giulii GTA (szczegolnie do tego A na koncu) bardziej pasowalby nowy 1.8 TB z 4C... Choc to bylalby tez pewna niekonselkwencja pakowac V6ki do Lancii i szczegolnie Fiata a nie oferowac ich w Alfie...
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk
ja w ogóle nie wierze w Gulie. Alfa robi auta, ktorych nie ma: jakies Pandiony, DiscoVolante, Z2, 8C.... Co z tego wynika dla firmy, ze wypusci 500 sztuk 8C? pytalem ze sto osob, czy znają to auto. Nikt nawet nie słyszał o tym. A te Pandiony? nie szkoda czasu i kasy na pokazywanie aut, ktorych nie ma i nie bedzie?
Alfa Romeo: chcielibysmy produkować samochody.
Dobre hasło marketingowe dla Sergio, co:)?
Jaka Alfa?
Alfa Romeo Pandion - wyprodukowana i pokazana przez Bertone - koncept, sztuk 1
Alfa Romeo Disco Volante - wyprodukowana i pokazana przez Carrozzeria Touring Superleggera - koncept, sztuk 1
Alfa Romeo Z2? (może chodzi Ci o TZ3?) - jeśli tak to wyprodukowana i pokazana przez Zagato - Corsa - sztuk 1, Stradale - sztuk 9
Alfa Romeo 8C - to jedyna z wymienionych przez Ciebie Alf Wyprodukowana przez Alfe a właściwie Maserati, czyli Fiat Group ;)
Nie przeszkadzajcie- teraz w Turynie myślą, jak z tego Chargera LX zrobić Alfę, tak, żeby z Włoska to w miarę wyglądało.