Oby ta dokładka nie zrobiła pługu przy obniżanej 166-ce..
Printable View
Oby ta dokładka nie zrobiła pługu przy obniżanej 166-ce..
Swojego czasu na aledrogo była 166 FL z zenderem i nie wyglądało to na pług.
Mysle ze Majkelkowi chodzi o cos innego, ja przy eibachach nie raz szoruje zderzakiem po kraeeznikach, jak sie zalozy dokladke to mozliwe ze by robila za plug w zime.
Musisz się z tym liczyć.
Wydaje mi się, że ta dokładka jakoś bardzo nie obniża zderzaka, poprostu zmienia jego kształt. Za pług w zimie to raczej robić nie będzie ale oczywiście jest duże ryzyko uwalenia tego na krawężnikach. Też zdarza mi się przywalić dołem zderzaka przy zjeżdżaniu ale akurat tą częścią od dołu, której nie widać. Gdybym miał tam zendera to na bank już dawno bym go uszkodził. Ja już się wyleczyłem z dokładek i "szpojlerów" w aucie do jazdy na codzień. Gdybym miał 166 tylko na weekendy to co innego.
A do Majkelka mam taką uwagę, że przecież nie jeździsz w zimę a o zderzaki innych nie masz się co martwić ;)
To czy jeżdżę, czy nie to moja sprawa, natomiast od tego jest forum, żeby napisać jakąś poradę, lub żeby kogoś uświadomić o pewnych rzeczach, o której być może ktoś nie pomyślał. W tym przypadku, że przy glebie może zrobić się pług bądź urwać na pierwszym krawężniku ;)
Widzę cały czas wraca kwestia zender + gleba. Ja uważam, że można się do tego przyzwyczaić i jeżdzić z ta myślą, ze muszę czasami uważać ale za to jak popatrze na swoje auto, to niby szczegół, ale cieszy oko i wyróżnia spośród i tak już niewielu 166. Ale to moja opinia i oczywiście wszystko zależy co komu ważniejsze.
Mi w codziennej jeździe to w ogóle nie przeszkadza a na wysokich krawężnikach po prostu nie parkuje.
Niestety nie każdy ma możliwość nie parkowania na wysokich krawężnikach i w tym problem. Jak się mieszka na postpeerelowskim osiedlu w dużym mieście to parkujesz tam gdzie się da a nie tam gdzie chcesz...
Ja akurat z tym nie mam problemu ale pewnie masz racje. Jesli cenisz wygodę i bezstresowa jazdę . Ja mam inne priorytety :D
Dlatego ciężko dobrze komus doradzić.