-
Hehe, wiedziałem, że się loża szyderców zaraz odezwie. Jakby nikt nie poznał, że od Laguny to wszystko by było ok. Zresztą nieistotne.
Mandziel, ile byś chciał zapłacić za kawałek stoczonego aluminium o wadze może 100g? Zresztą dla mnie możesz i kupić takie w cenie złota, jakby te nie były dobrej jakości to bym nie polecił.
-
-
te z 2 linku wyglądają nawet niezle:) Symeteyczne szpryszki pasują do 166.
Te 1 jakies takie niebardzo wg mnie.
-
szkoda ze nie ma jak zobaczyc jak na zywo na aucie wygladaja
-
Numberuno - po co pytasz jak sam sobie odpowiadasz ? :)
Ja polecam dystanse firmy Sparco ale za 40pln ich nie kupisz i więcej nie będę się już w temacie rozpisywał bo widzę, że kółeczka od Laguny stoją jednak ością w gardle :)
-
Jeżeli dystanse nie mają szpilek to nie ma znaczenia jakiej firmy. Ważne że metalowe :)
-
-
Oczywiście. Przecież to tylko kawałek ściskanej blachy. Dopiero przy bardzo grubych może się pojawić jakiś wymóg wytrzymałościowy. Albo jak są szpilki.
Jaki to może być problem przy tych zwykłych? Wytrzymałość? Dystans jest tylko ściskany, rant 2mm przy otworze centrującym ~55mm już wytrzyma nacisk grubo ponad 2t.... Zginania niema.... A z tego co widzę na aukcjach pi razy drzwi są z 2-3 krotnie przewymiarowane :)
Uważałbym albo wystrzegałbym się adapterów (zmiana rozstawu śrub, czyli szpilki w dystansie) wszelkiej maści albo śrub pływających. Ponieważ w tym wypadku wytrzymałość na zginanie ma duży wpływ i tu bym zakup poprzedził obliczeniami albo wybrał dobrą markę. Jak już bym musiał :)
Ale przy tych plackach do kilkunastu mm to nie ma co przepłacać. I tak są kilkanaście razy droższe niż tego warte. Daj tokarzowi to za flaszkę Ci cztery zrobi i też będzie dobrze :)
-
Teraz to już walisz teksty w stylu: "Ferrari mojego taty jest lepsze od Alfy twojego taty". A wszystkie części w swoich samochodach masz ricambi czy tylko tak animuszu sobie dodajesz, że znasz firmę Sparco? Powiedz co jest lepszego tych o których mówisz o tych które ja założyłem i wkleiłem linka?
-