Hehh ale właśnie Tomek mi go zaślepiał :D Dzięki za radę, przeczyszczę go i sprawdzę efekt.
Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 4
Printable View
Hehh ale właśnie Tomek mi go zaślepiał :D Dzięki za radę, przeczyszczę go i sprawdzę efekt.
Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 4
Tomek mi zaślepiał EGR, a przeczyszczę overboost - miało być. Sorry za pisownię, testuje Tapatalk.
A czy sprężone powietrze nadaje się do czyszczenia takich rzeczy jak np. overboost albo przepływomierz?
przepływomierz można sprężonym powietrzem, ale mocno go nie przeczyścisz bo jest zabudowany.
Ja do czyszczenia przepływki kupiłem specjalny spray
Witam!
Właśnie uporałem się z problemem szarpania przy obrotach 1800 :-)
Nie ukrywam,że przestudiowałem ten wątek dogłębnie i po wykluczeniu sprawnego EGR,zaworów,DPF i złego paliwa obstawiłem sugerowany tutaj przepływomierz-cena w ASO jaką zapłaciłem to 700zł.
Zamontowanie i wymontowanie starego banalnie proste!
Szarpania brak!!!!!
Autko płynnie przyśpiesza i nic nie szarpie!!!! :-)
Nie próbowałeś czyścić starego? Ja się przekonam jak przyjdzie do mnie spray :)
Podczepię się pod temat. Mam na sprzedaż używany lecz sprawny, oryginalny przepływomierz Boscha do 1.9 JTDm 8v. Może komuś się przyda.
Podłączę się pod temat. Rozumiem, że plan działania wobec szarpania już jest opracowany, ale ciekawi mnie czy podczas tego szarpania występowało u was coś w rodzaju syknięcia (uchodzącego przez chwilę powietrza)?
Ja miałem taki objaw (syknięcie). Kupiłem zaślepką i zabrałem się za demontaż EGR. Okazało się, że miałem już zaślepiony :mad: Tak
czy siak cały zawór wyczyściłem, gdyż pokryty był cienkim nalotem sadzy. Od tego momentu nie szarpnął mi ani razu!
Mam prośbę. Czy mógłby ktoś wrzucić foto gdzie znajduje się overboost? Chciałbym wiedzieć na przyszłość ;) I przepływomierz też!
Overboost masz na pasie przednim obok zamka (wychodzą z niego wężyki), przepływomierz masz rurze wychodzącej z filtra powietrza i i idącej do turbiny.