Jeśli ktokolwiek ma się zainteresować, wrzuć chociaż parę zdjęć.
Printable View
Jeśli ktokolwiek ma się zainteresować, wrzuć chociaż parę zdjęć.
Ok. Zrobię zdjęcia i wrzucę.
Masz sprawne elektryczne fotele?
Ogrzewanie foteli w gtv to chyba tylko żeby ci tyłek w zimie nie przymarzł do siedzenia :DDD miałem to samo... działa ale za mocno to to nie grzeje
Poszukuje Alfy Gtv.
Jeżeli ktoś z Was wie coś o jakimś egzemplarzu w stanie w miarę ok to proszę o kontakt.
Miałem okazje wczoraj oglądać niebieską z niebieskim środkiem phase2 we Wrocławiu. Zgodnie z ogłoszeniem można brać w ciemno....
Jak by ktoś z Was ją chciał kupić to kilka uwag dotyczących stanu:
W środku jest naprawdę ok, nie licząc nalepek i znaczka przykręconymi śrubami.
blacharsko jest "prawie "ok:
Maska do malowania, klejona, popękany lakier dużo szpachli atrapa ze znaczkiem alfa pęknięta
błotniki tylne oba lekko pęknięte, nie wiem jak to skleić bo to pękło na szpachli. Czujnik grubości lakieru pokazuje, że na cały tył + boki poszło co najmniej kilka kilogramów szpachli.
do wymiany :
klocki + tarcze przód
łącznik drążka przód
zawieszenie tył: do wymiany tuleje + swożnie
przewody chłodnicy, myślę , że chłodnica też się kończy
termostat ( wygląda, że nie zawsze zaskakuje)
klimatyzacja nieszczelna
pompa wspomagania zalewa przewody, które już spuchły
Rozrząd zmieniany 6 lat temu dodatkowo był już raz zdejmowany i ponownie zakładany!!! bo padła pompa
silnik był wyciągany - czyli albo był wymieniany albo już co najmniej raz robiony.
wydech cały do wymiany,
wyciek oleju z silnika (ogólnie) + wyjątkowo przy skrzyni biegów
miska olejowa spawana , korek założony bez uszczelki więc cieknie
Jeszcze jest parę drobiazgów ale nie ma chyba sobie nimi sensu zaprzątać głowy ( ich koszt będzie stosunkowo niewielki w porównaniu z resztą )
opony na skrajnym wykończeniu
sprzęgło wygląda ,że ok. ( HURRA !!!)
Jaki masz budżet?
[MENTION=27756]supabache[/MENTION] Tak naprawdę to sam nie wiem. Generalnie szukam czegoś do 10.000zł. Uciekła mi fajna za 7k i fajna za 12k. ( jedna była srebrna , a drugiej nie miałem czasu obejrzeć) Będzie to kolejny samochód w domu więc rozważam opcje, że może to być auto, które wymaga spokojnego dopieszczenia. Jak na razie odrzucam srebrne i czerwone bo tych kolorów nie chce , a ich jest najwięcej, więc jak znajdę taką w dobrym stanie to chyba przestane wybrzydzać. Dodatkowo ph2 było by ideałem. W tą blue style co oglądałem trzeba włożyć od razu około 10-12k ( na 100% trzeba robić silnik) natomiast ilość szpachli i popękane błotniki ją dyskwalifikują. Rozważam obejrzenie auta kolegi z forum, natomiast trochę mnie przeraża walka z ruda, bo nie zawsze kończy się to dobrze.
Też uważam, że kolor to najmniejszy problem. Nie kupuj jak typowa baba ;)
A ja widzę to trochę inaczej :-) jeśli mam czas na zakup auta, bo ma to być auto do zabawy a nie podstawowy środek transportu, który potrzebuję na już, to wolę dłużej poczekać, powybrzydzać trochę i potem przez lata cieszyć się dokładnie tym czyn chciałem. Da się znaleźć taką wersję jak się chce w dobrym stanie, tylko może to zająć sporo dłużej. Zależy na czym komu zależy, ot cały problem :-)
Akurat do Gtv czerwony kolor pasuje idealnie:).
Ale nie każdy czerwony lubi :-P ja akurat kocham czerwone auta, ale może komuś np nie pasuje kolor wnętrza? :-P jest wiele elementów, które muszą zagrać. I ja gdybym kupował auto do zabawy a nie na codzień, to bym wybrzydzał jak przy kupnie z salonu :-P oczywiście mając odpowiednio budżet na takie wybrzydzanie. Musiałby być odpowiedni kolor lakieru, wnętrza, odpowiadający mi stan ogólny samochodu itd.
Wygląda jednak, że przy 20 letnim aucie nie da się wybrzydzać :( :)
Czerwony fajny, ale czas kupić auto w jakimś innym kolorze :)
Czy może ktoś z Was jest z okolic Olkusza? I jest w stanie obejrzeć auto? Dla mnie obecnie to straszny problem logistyczny wybrać się w te rejony.
Ja jestem z Olkusza :-) pisz na priv jak coś
[MENTION=33188]Tytus9[/MENTION] no i sam powiedz - jakbyś miał V6 czerwoną z bananową skórą to też byś był zadowolony, ale nie aż tak jak teraz, czyż nie?
Jak ktoś ma konkretną wizję samochodu, to będzie wpadł dłużej poszukać, ale osiągnąć cel
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Ja przy zakupie wychodziłem z innego założenia, auto miało nie być padliną i studnią bez dna. Trafiło się czerwone i...tyle ;-) Jeśli wierzyć poprzedniemu właścicielowi Gtv Ph3 w kolorze Rosso sprzedały się w Polsce 2 sztuki, w tym jedna moja.
No i dlatego pisałem, że każdy ma swój cel i swoje upodobania, swoją wizję :-)
Cieszyłbym się, ale za każdym razem schodząc do garażu myślałbym o tym, że "mogłaby być czarna z czerwonym środkiem..." ;) Uważam, że wszystko jest kwestią czasu, jaki się chce poświęcić na poszukiwania auta. Ja miałem go nieograniczoną ilość (szukałbym jej do usranej śmierci ;P). Miała zdrową blachę, zdrowy silnik, zajęło mi to pół roku, ale mam dokładnie taką jaką chciałem. Owszem na start wymieniłem przepływomierz, świece, skrzynię i dyfer, ale dałem za to auto tak nieprzyzwoicie małe pieniądze, że wciąż wyszedłem na swoje ;)
Dla mnie moja jest tą jedyną, z którą rozstanę się po mojej, lub jej śmierci i jest ona zaledwie początkiem mojej kolekcji Włoszczyzny, ale Twoja Rosso też jest piękna! Najważniejsze, że Ty się z niej cieszysz, i że jara Cię jej unikatowość! ;)
Nie wiem czy kojarzycie spidera 3.2 w kolorze niebieskim, z małym przebiegiem, był we włoskim ogłoszeniu za chyba 23 tys €?
Poznałem Włocha, który go kupił. Myśle sobie trzeba mieć kupę kasy i kupę w głowie(w pozytywnym sensie). Pytam go: masz jakieś inne alfy? A on : tak, jeszcze 4 inne.
- a jakie?
- Gulietta Spider, junior zagato, SZ ( nota bene przebieg 26 tys), osso sepia.
Spider 3.2 to przy tym słabo :)
No to faktycznie ładna kolekcja...
W pełni się zgadzam. Byłem posrany, bez odpowiedniego warsztatu i kasy ;) Tak jak napisałem- nie obyło się bez bólu, cała skrzynia nieźle mną wstrząsnęła, ale mimo to zrobiłbym to samo jeszcze raz, a nawet dwa, gdyby było trzeba ;) Jestem mega zadowolony z tej decyzji. Silnik był zdrowy, blacha też, a to najważniejsze ;) Od dwóch lat jest w pełni sprawna, w zeszłym roku załapała się na tor i w tym roku też się wybieram. Co do filozofii kupna auta, w najbliższym czasie planuję powiększyć moją kolekcję charyzmatycznych aut do dwóch ;P Chcę kupić coś ponad 25-cio letnie. Znów za małe pieniądze, do remontu i tak, znów zależy mi na detalach- musi być jasna skóra w środku i jakiś ciemny (np. czarny), lub ładny metaliczny kolor (najlepiej granatowy) ;)
A jaki masz budżet na tego 25-letniego dziadka? :)
W tej chwili ~20k, ale stale rośnie ;) Przy tym wychodzę z założenia, że chcę kupić coś możliwie najciekawszego za możliwie najmniejszą kwotę ;)
A o czym myślisz?
8C jest fajne na Allegro ;)
Na OLX-ie pojawiło się srebrne 3.0 ...
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...tml#8281d4831d
Krokodyla? ;)
Myślałem nad mercedesem W123/124/201, albo bmw E12/28. Oczywiście nie tylko niemce mi w głowie, biorę pod uwagę 164, albo Alfettę, a także różne inne ciekawości. Ostatnio na przykład wpadłem na takiego szwabka: https://www.otomoto.pl/oferta/audi-1...tml#228c70507f
No ale robimy trochę OT ;)
skoro bierzesz pod uwagę kanciaste 164, to warto pochylić się nad 155, ewentualnie czymś nieco ciekawszym i rzadszym: https://www.youtube.com/watch?v=GrhU-hCDtk0
może też warto spojrzeć w kierunku Fiatów np. 124/128/132
Oglądał ktoś tą czerwoną GTV v6 turbo z Gdańska? Szkoda że tak daleko mam bo z Katowic :( a w pobliżu nie ma żadnych ciekawych GTV'ek :(
3.0 V6 24V ph1 za 7900zl.
Może kupimy wspólnie:)
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6821761249
Cena - pozytywny kosmos