Naprawiłem poważną awarię:eek:
Wymieniłam przepaloną żarówkę postojówki:pleasantry:sam
Printable View
Naprawiłem poważną awarię:eek:
Wymieniłam przepaloną żarówkę postojówki:pleasantry:sam
ja wiem ze pada, ale na myjnie pojechalem :D
Wreszcie wymalowałem zaciski przód. Zajewyszło.
---------- Post dodany o godzinie 21:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:11 ----------
Wymieniłem z przodka tarcze ATM, klocki Ferodo Premier. I wymalowałem zaciski na kolor czerwony no i oczywiście biały napis ALFA ROMEO. Wyszło zajefajnie. 4 godziny miłej pracy.
Założyłem ramki klubowe
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/05/103.jpg
Tuleje wahaczy z przodu, zaciski z tyłu.
Uzupełniony płyn hamulcowy.
Wczoraj: naprawa silnika wycieraczki tylnej, czyszczenie czujnika doładowania i kolektora dolotowego. Dziś 25 litrów ON V-Power Diesel po...4,81 zł/litr (!), oraz mała sesja-foto poglądowe poniżej.
Michał
Ja zabrałem swoją na wycieczkę, żeby wyprostować felgę, zrobić przebitą oponę i zakupić elastyczne przewody hamulcowe na wymianę. A wymiana wkrótce ;)
stoi na serwisie/naprawa zamka centralnego/silniczka spryskiwaczy reflektorow/lewy przedni gorny wachacz
Przytuliłem ją i przewiozłem do ASO po części:to_pick_ones_nose3:
Oddałem Ale do lakiernika, wymianę rozrządu, dokończenia remontu zawiasu. Będzie miodzio :D Reszta inne bezcenne :O
Odwiedziłem wulkanizatora, bo przytrafił się kapeć...
Pozdrawiam.
- Rafał
Dziś przyszedł czas na klimę, napełnianie nowym czynnikiem, olejem i odgrzybiane, a wczoraj podpięcie do kompa i sprawdzenie, że wszystko w porządku:D
Zakup 4 opon letnich 205/50 R16 do mojej lalki, będzie jeżdżonko>>>
wczoraj :
odkurzyłem i "wyplakowałem" :P
zamówiłem nowe emblematy :D
Nowiutkie przyciemnione kierunki boczne :D
Dokładnie wczoraj:
- wymiana przednich reflektorów na nowe DEPO - stare były połamane w środku
- do tego kpl. Philips H1 BlueVision 55W plus w5W, sprawdzone już wcześniej i świecą dobrze w soczewce
- nowy akumulator, bo miałem 'tymczasowy' 44AH od zeszłego roku (w zimę dał radę, choć miał 4 lata). Nowy to Centra Furuta 64Ah/640A
Jutro odbieram nowe kierunki na przód i nowe lusterko lewe, bo mi ktoś przyłoił na parklajnie i trzyma się na trytytkach... :mad::mad::mad:
I odebrałem od Lesia paczkę z kratkami do nawiewów w drzwiach, bo u mnie były tylko dziury :P Jutro rano montaż i mycie Belli!
Zamontowałem nową końcówkę tłumika. Oto jaką
Wymieniłem wreszcie filtry przeciwpyłkowe w samochodzie (2 podejścia miałem:D).... śmiem stwierdzić, że nie były chyba wymieniane przez parę lat bo nie dość że nic nie dmuchało w środku to jeszcze klimy nie było czuć w ogóle chociaż świeżo nabita...a filtry jakby z węgla wyciągnięte..
Po wymianie wymiękłem :D
Do wczorajszych migaczy dołożyłem dziś malowanie zacisków na czerwono:
http://img143.imageshack.us/img143/3547/dsc2901.jpg
Pomalowałem zaciski na czerwono:):) Wygląda super:):)
Przesunąłem trochę błotnik bo drzwi zawadzały przy otwieraniu a regulacja zamka mało dała. Przy tym trochę trochę uszkodziłem lakier więc zaprawki przy okazji :D. Docelowo miało być i było malowanie zacisków na niebiesko (niestety na razie tylko przód).
Kupiłem nowe podkowy 16"
Ja kupiłem 2 nowe opony firmy matador i jestem bardzo zadowolony, 215/45/17, w cenie 300zł za sztuke wraz z załozeniem
W czwartek zająłem się nieco matowym podszybiem (SONAX do odnawiania plastików) - od razu lepiej :)
Tylko ten deszcz... :mad:
Jako,że ostatnio zrobiłem GTA Look to wywaliłem postojówki diodowe z przodu i założyłem zwykłe zółte i jestem mega zadowolony.Bardzo ładnie komponują się z GTA.
odałem do warsztatu :(
Jak skończę zamieszczę dokładny opis, w skrócie: panewki, pierścienie, uszczelniacze, zawory,tłoki, polerka kanałów ssących i wydechowych, docieranie gniazd, polerka zaworów itp. Po zawieszeniu nadszedł czas na serce mojej 2,0 TS.:meeting:
założyłem nowe mieszki na reczny i wybierak :)
jak wroce z pracy to wrzuce, jak mi sie uda :P
Nie widać :|
Niestety wymieniona skrzynia biegów (niestety dla mojej kieszeni) oraz wrzucony torsen q2.
Naprawiłem klamkę bo od kilku dni drzwi od strony kierowcy otwierały się z coraz większym oporem. Teraz otwiera się tak jak trzeba. I korzystając z okazji założyłem nowe lewe lusterko.
A ja wlałem STP do benzynki i zalałem pod korek. Zobaczymy ile to warte ...