Masz od Proxim@AR?
Printable View
Ja nie porównywałem starych żarówek, które jeździły u mnie na aucie x czasu. Narvy założyłem, bo zmusiła mnie do tego sytuacja. Miałem je nie dłużej niż miesiąc i miałem ich dosyć. Bosch, który założyłem po spaleniu jednej żarówki OSRAM również był nowy. Mimo to różnica w obu przypadkach była wyraźnie zauważalna, chociaż oczywiście Bosch był zdecydowanie lepszy niż NARVA. Moim zdaniem warto zainwestować w porządne żarówki jeśli ktoś jeździ w nocy, także biorąc pod uwagę ich skróconą żywotność.
Nie dorównają ksenonom, które mam od ponad roku, ale są sytuacje szczególnie latem, kiedy potrafią uratować życie nie tyle nam, co nieoświetlonym rowerzystom i przechodniom.
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić, po przesiadce z Osram Night Braker na Osram Night Braker Laser, różnica jest bardzo duża, chodzi mi o tę różnice zauważalną - światło zdecydowanie lepiej się rozkłada i nie mamy efektu bardzo jasnego światła, tuż przed samochodem, ale jego równomiernego rozłożenia, aż do granicy cienia. Zarówno odległość jak i jasność świecenia, też jest zdecydowanie większa - fakt, są to moje subiektywne opinie, ale na pewno nie będące efektem placebo.
Poprzednie żarówki Osram Night Braker, założyłem we wszystkich trzech światłach, czyli mijania, drogowych oraz halogenach, w lutym 2012 roku i jakieś pół roku temu spaliła mi się lewa w mijania, a niedawno, prawa również w mijania - jako dziennych, w zasadzie od 2013 roku, używam 30% drogowych i żarówki, założone w 2012 roku, świeca do dziś, to samo z halogenami.
Zgodzić sie oczywiście nikt ze mną nie musi na necie jest wiele testów i każdy możne sam wyciągnąć wnioski. Ja porównałem subiektywnie tungsrama +120 i zwykłego Osrama i na soczewce różnica jest ale nie tak wielka jak to niby sugerują producenci. Fakt miedzy najtańsza h7 a takim Ring H7 różnica będzie kolosalna ale nie uwierzę, ze miedzy jednym modelem night breakera, a jego nowszym odpowiednikiem różnica jest bardzo duża.
Tak
Rok temu kupiłem na alleg tungsram h7 do drogowych. Bieda taka że szok... bez różnicy czy miałem drogowe czy mijania. Zmieniłem na jakieś stare osramy co leżały w garażu. I co? Petarda, nie kłamiąc 10x więcej światła. Więc pozostaje mi tylko napisać - uwaga na podróby z internetu.
Ciekawe czy faktycznie takie dobre, jak ktoś kupi niech napisze coś na ich temat.
http://allegro.pl/ring-zarowka-h7-12...257662721.html
Test http://www.blyskotliwykierowca.pl/ring-xenon-ultima/
ja jeżdżę na Ringach, wcześniej miałem Osram Night Breaker Plus. Dużej różnicy nie ma, fakt święcą dobrze, ale cudów się nie spodziewaj
Osram Night Breaker Unlimited H7 12V 55W kupione 29 listopada 2016 i po niecałych 4 miesiącach, to będzie jakieś 10 tyś. km jedna się już spaliła. Światła zapalane po uruchomieniu silnika. Trochę kurde krótko.
Żarówki świeciły super ale zakup nie opłacalny w tej cenie. W większości poruszałem się po oświetlonych ulicach.
Teraz muszę znaleść inne świecące taką barwą. Chyba wezmę te TUNGSRAM MEGALIGHT ULTRA tylko nie wiem czy mam brać +90% czy +120%.
U mnie Megalight Ultra +120 wytrzymały ZTCP 3 miechy.
U mnie Megalight Ultra +120% świecą od października, przejechane w tym czasie około 10tyś km. Na razie jestem bardzo zadowolony. Nawet jak trzeba będzie je 2 razy w roku zmieniać to 50zł to nie majątek.
Ja u siebie mam +90 i jeżdżę już ponad pół roku.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Wsadziłem Tunsgram MU +120% po Osram NBU i Osram jednak ma bielelsze światło.
Wysłane przez Tapatalk.
witam
chyba zły dział, ale kupiłem postojówki LEDowe
OSRAM W5W LED LEDriving 6000K Cool White
i cały czas wyświetla błąd na komputerze by sprawdzić świtała, jest jakiś patent by to obejść?
bo ładnie świeca i nie chciał bym zmieniać na tradycyjne
W naszych autach trzeba stosować LED-y z CANbusem.
Ja wczoraj założyłem Night Braker Laser i światło jest ekstra. Przesiadałem się ze zwykłych Tungsramów (które też źle nie świeciły), więc pewnie stąd ten skok w jasności światła. Kupowane na Allegro i od Allegro, więc żadne podróbki. Cena? 76 zł - jak dla mnie spoko.
Ciekawe ile wytrzymają.
Ja polecam żarówki RING XENON ULTIMA, używam od ponad pól roku.
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacj...jlepiej/zkcm32
Najładniejsze światło zbliżone do ksenonu dają żarówki Narva Range Power White. Polecam
Można prosić o jakieś zdjecie?
Muszę wymienić bo fabryczne są tragiczne. (Postojowki i mijania).
I nie wiem czy się tak da Ale w postojowki wsadził bym ledy i używał jako te do jazdy dziennej. A mijania jakieś ,,xenono podobne "
Światła postojowe to światła postojowe . Masz odpowiedni dział na temat świateł dojazdy dziennej tak więc sobie przeanalizuj.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
A odnośnie tych postojówek to ma ktoś może jakąś sprawdzoną żarówkę postojową LED która nie wywala błędu ?
Narva Range Power White -mam je - dla mnie to żarówki super do jazdy za dnia - w nocy, w deszczu tragedia. Jedyny plus to żywotność i oczywiście mega wygląd zbliżony do ksenonu. W okresie jesienno zimowym Narwy wymieniam na żarówki RING XENON ULTIMA - super polecam. Śmieję się, że mam żarówki letnie i zimowe.
Dzień dobry!
Wczoraj, po około 5 miesiącach od zamontowania, przepaliła mi się prawa żarówka, Philips Racing Vision. We wcześniejszym zestawie - Philips X-Treme Vision też przepaliła się prawa. Czy upatrywać w tym jakąś teorię spiskową? :P
Teraz chyba zamówię polecane w tym temacie Ringi Ultima, albo Osram Night Breaker Laser.
Pozdrawiam,
Michał
Prawa żarówka częściej oświetla brzozy na poboczu i to pewnie dlatego ;)
Polecam światła do jazdy dziennej, wtedy żarówki pożyją dłużej.
Kusi mnie żeby na długie wrzucić osram NB laser. Serio tak ładnie świecą względem reszty? Tutaj akurat żywotność ma mniejsze znaczenie, no bo jak wiadomo wrzucam je na drogowe.
Z tym małym znaczeniem żywotności an drogowych nie byłbym taki pewien. Częste zapalanie i gaszenie żarówki może (acz nie musi) wpływać gorzej niż jednostajne długie świecenie.
Tylko z drugiej strony jak mijania świecą dobrze to drogowych używa się bardzo rzadko
Akurat zawsze jak pusto przede mną, a jest już ciemno to wrzucam długie... Lubię mieć widno przed autem i dobrze widzieć, nawet jak mijania świecą dobrze, to z drogowymi może być tylko lepiej :)
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Co myślicie na zastąpienie żarówek h7 ledowymi
http://allegro.pl/led-h7-17400lm-csp...787868973.html
??
lub
http://allegro.pl/zarowki-zarowka-ze...048163009.html
Pozdrawiam
a co przy przeglądzie? przejdzie to? ledowe pewnie lepiej świecą. montował ktoś?
Było o tym. Generalnie świeci to gorzej albo tak samo. Są sporadyczne przypadki co twierdzą że świeci lepiej... to to chyba jest jednak dyskusyjne albo placebo. O homologacji oczywiście nie ma mowy to po co pytasz :)
http://interlook.pl/product-pol-901-...M-7600-lm.html
A takie cudo na drogowe? Zastanawiam się jakby to świeciło razem z xenonem. Akurat w kwestii oślepiania nie rozmawiamy, bo wiadomo na długich nie latamy cały czas :) Wejdzie p&p zamiast żarówki H7 w drogowych?
Ponawiam.. Nikt nie próbował ledów w światłach drogowych w 159?
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Całkiem dobre, chociaż nie należące do najtańszych mają H7 w Osram. Np Osram H7 12V 55W PX26d silverstar 2.0 - halogenowe. Do świateł drogowych jak i mijania. Wytwarzają wg specyfikacji około 50-60% więcej światła od standardowych H7. Po wymianie droga widocznie staje się lepiej oświetlona, a przy tym nie raz w oczy kierowców najeżdżających z przeciwnego kierunku.
Specyfikację kilku wybranych H7 można znaleźć np tutaj: https://nocar.pl/blog/jakie-zarowki-...-osram-wybrac/
Ja wczoraj zamontowałem dość wysoki model LED'ów z ceramicznymi diodami, wewnętrzną przetwornicą i wentylatorem. Dokładne zdjęcia i opis będzie w najbliższym czasie. Efekt jest bdb. Jedyne czego się obawiam to ich żywotności. Dostałem je w "promocji" więc mogę się potraktować, jako beta tester...
- - - Updated - - -
Nie widzę sensu. Długie w 159 dają radę na zwykłych żarówkach.
H7 zarowki led, jako swiatla mijania homologowane?
Podasz nazwę?
Pozdrawiam