Męska fura na odpowiednim kole:Pgdzie ona stoji???ha,ha!:o
Printable View
Męska fura na odpowiednim kole:Pgdzie ona stoji???ha,ha!:o
Biedny Andrzej, ja lotke mu zajumać kiedyś chciałem teraz felgi ehh jak żyć ....., chociaż chłop dowartościowany chodzi jak ja po dziesiejszej walce z rozrządem ........, a tak całkiem poważnie niezłe papucie dają wiele jak dobra bielizna(ale od razu żeby mnichem kapucynem zostać:)) choć fakt, że na 16 nie wyglądają za pewne przez wysokość opony od nadkola. Moja na 15 stoi a wyglądają na wieksze no chyba że bez silnika to wygląda jak SUV i powiem tak przy takiej wadze jednostki wraz z osprzętem nic dziwnego że może wylatać przodem.
Michu co oni Ci zmalowali z tymi stopkami, znaki na stopkach zeszlifowali?:D
Oddałem głowice do planowania, porozkręcali wszystko i wrzucili do myjki ultradźwiekowej, i jak odebrałem to przyłapane były "mniej więcej" a ja później poskładałem z padre zawory, stopki tak jak były do kupy, no i jak już porozmawialiśmy ustawiłem wszystko ok fajnie na znaki prawie dało się ustawić brakowało 1 ząbka na głowicy myślę coś tu nie gra popatrzyłem na te stopki bo przy jednej stopce masz naciecia po obu stronach a na drugiej po jednej tak samo z nr stopek 3 i 7 pomyślałem sobie że to w tym rzecz żeby zawór się nie podpierał pozamieniałem stopki 3 z 7 miejscami i wsio zaczęło grać jak w zegarku stopka nr 3 z nacieciami po obu stronach ma być w głowicy z napędem pompy oleju 7 w głowicy od strony zderzaka i ot cała zagwostka, ale zawsze dobrze z kimś normalnym pogawędzić Andrzeju :):). Teraz mogę rozrząd po ciemku robić :D:D
He he trzeba byc czujny przy składaniu silnika ja kiedys też przez nieuwagę narobiłem sobie problemu
Chciałem powiedzieć że zrobione i działa i odpaliła za 1 razem :D:D, i ciśnienie oleju takie jak marzyłem :):), tylko coś pukać zaczęło po chwili (noc nie przespana i prawie depresja) dzisiaj na spokojnie popatrzyłem i koło od wałka rozrządu o osłone zachaczało niosło się tak że wyglądało na szklankę albo zawór ....................
Wywaliłem katalizator, był na bank sprawny i założyłem samą puszkę z 2 alfy nie wiem czy to dobre rozwiązanie
Andrzej mi też i nie tylko na d..... już chciałem głowicę ściągać koszmar, dźwięki potrafią się całkiem nieźle nieść po bloku bardzo całkiem nieźle ........ ale ważne że jest git, aż nie chciało mi się wierzyć że przy takiej robocie (dokładnej) taka lipa mogła wyjść a tu taka pierdółka
Panowie co w końcu z tą "157" ?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-157...C23453302.html
Oglądał ją ktoś ?
Bo zastanawiam się czy jej nie ściągnąć na podwórko do odbudowy ... ciekawe czy warto czy już tylko na części się nadaje ?
Chcę mieć V6 a nie chcę żonie 156 podbierać ciągle ... w 155 byłem od zawsze zakochany.
Jak nie to biorę niedługo 166 V6.
Jest to pudełeczko jeździ w bagażniku, pamiętam ale trochę ostatnio czasu brakło żeby cokolwiek a tym bardziej tutaj przysiąść, zaraz pójdę po wieczorne piwko do sklepu i za 20min wrzucę OBIECUJĘ.
Macie bierzcie i toczcie z tego wszyscy nr z INA 532 0159 10
Jest na stronie intercars razem z fotką, trzeba wycisnąć ze starego napinacza rolkę stoczyć ten "wałek" który wchodzi w rolkę, do średnicy rolki, rozwiercić na przelot rolkę bo ta jest na śrubę, i zebrać kołnierze powiedzmy prowadzące pasek, wcisnąć z powrotem, tylko niech szlifierz dobrze stoczy napinacz bo się można załatwić tak jak ja że bieżnia wewnętrzna pierdykła, i założyłem puki co z tej drugiej rolkę która co ciekawe nie szumi i luzów nie ma, jak trochę odetchnę :D:D to założę u siebie ale puki co już więcej poślizgów czasowych ..... moja cierpliwość by nie zniosła. Powiem tak na pewno to zadziała bez problemu, i bardzo wiele z tym kombinacji nie ma.
A Alfa tak jeździ, układa się jeszcze więcej niż 3tyś nie widziała bo się boję heh. Po takich naprawach polecam przy odpalaniu robić zdjecie właściciela kręcącego rozrusznikiem 1 raz ponoć gębę miałem otwartą po ziemię hehe.
Panowie co w końcu z tą "157" ?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-157...C23453302.html
Oglądał ją ktoś ?
Bo zastanawiam się czy jej nie ściągnąć na podwórko do odbudowy ... ciekawe czy warto czy już tylko na części się nadaje ?
Chcę mieć V6 a nie chcę żonie 156 podbierać ciągle ... w 155 byłem od zawsze zakochany.
J
Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/145_...#ixzz1rNUjgt44 ja ogladalem bylem tam jest zapuszczona i pan powiedzial za musi dostac za nia 2200 a szczerze to nie jest tego wartama sporo brakow : przeplywka, krokowy ,tlumik caly (brak) siedzenia zgnite plesn a lukaszku co z tym zawieszeniem chcesz dowiedziales sie ile to jest warte
Ładne??? Mógłby ktoś połechtać moją próżność i napisać że ładnie poczyszczone:):), calutki w środku tak wygląda hehe. Na którymś zdjęciu widać jak piękny odlew głowicy makarony zrobili ..... pewnie popiół z fajki któremuś przy robieniu odlewu wpadł :). Tak oglądałem głowice, i chyba w 2,5 ciężki temat zawory powiększyć bo na styk praktycznie krawędź zaworu do tulei przylega cylindrowej.
Załącznik 52535Załącznik 52536Załącznik 52537Załącznik 52538Załącznik 52539Załącznik 52540Załącznik 52541Załącznik 52542Załącznik 52543Załącznik 52544Załącznik 52545Załącznik 52546
No,no gruba robota:Pmiło popatrzeć:o
Ładnie poczyszczone:o
Aaaaaa jak ładnie poczyszczone to już mi lepiej :D:D mogę spać spokojnie. To tylko klameczkę wymienić, zderzak przód znaczek tył bo mi ukradli, i będzie super, szkoda że nie ma to takiego znaczenia jak reszta bo dawno byłoby ogarnięte a tak heh człowiek jeździ.
u mnie chyba jakaś poważniejsza awaria w v6 :( na wolnych ładnie pracuje oprócz zaworów ,lecz po dodaniu gazu tak do 3tyś zaczyna być głośniej hałasuje coś(stukanie)
Może szklanki się wyklepały?
Pytanie mam ja, powiedzcie mi czy jest jakiś "zawór bezpieczeństwa" ciśnienia oleju czy coś w ten deseń?? Silniczek złożony chodzi że aż miło kontrolka gaśnie za nim odpali, ale ciśnienie na zimnym wg wskaźnika na wolnych obr. wynosi jakieś 4,2bar-a jak się nagrzeje do ponad 70*C spada do 2bar-y ale czy zimny czy ciepły wskaźnik nie pokazał mi więcej niż 4,5-4,8bar-a na wysokich obrotach o co w tym chodzi?? tak ma być czy coś mi ciśnienie bokiem puszcza bo nie wiem. Raczej to nic złego ale tak ma być?? No chyba że ta bańka w bambuko mnie robi a tylko manometr coś miarodajnego może pokazać??? Pozdrawiam ja was :) Filtr jest knecht-a więc raczej nie byle ścierwo
Tylko manometrem zewnętrznym sprawdzaj.Ta bańka to pogodę pokazuje.
Według niej to już dawno powinienem silnik zatrzeć.
Skoro tak mówisz Andrzej to nie będę nic kombinował. A tak z ciekawostek ostatnio zmieniałem osłonę przegubu, jak jeszcze dziura była pod maską, kupiłem sobie lobro żeby byle chłamu nie wkładać, pojechałem ściągam starą a tam lobro i co najciekawsze data produkcji 92r :D, 20lat wytrzymała a mówią że alfa to ścierwo :)
Gdy by ktoś chciał,to namiar na kola co mi to robił:693-577-634.Załącznik 53638Załącznik 53639
kosztuje 120 lub 140 zaleznie od producenta obaj robili na 1 montaz
Lepiej dorzucić oddzielny budzik na ciśnienie, dużo wyraźniejsze wyskalowanie, oczywiście razem z wymianą bańki.
Koledzy czy ma któryś z Was w swojej 155 założone felgi 17" albo 18"?
Mam możliwość kupienia w dobrej cenie komplet w tych rozmiarach tylko tak się zastanawiam czy nie będzie obcierało i czy w ogóle wejdą?
17" możesz spokojnie zakładać z oponami 205/40, ale najważniejsze jest ET felgi, powinno oscylować w granicach ET 40.
Otwór centrujący to 58,1mm.
Rozstaw śrub 4x98.
ET zależy też od szerokości felgi.
Wartość ET jest nie związana z szerokością felgi.
a w mojej się wszystko pojeb.....
Przed zimą powymieniałem uszczelki pod miską,deklami,altka,paski,olej w skrzyni ,cały wydech co mnie kosztował trochę,całe wnętrze od Formuły.Silnik był sprawdzany ,lecz padł.Mechanik powiedział ,tłok nie wytrzymał obciążenia.(Tylko co mechanik to ina diagnoza)
Opiszę wam trochę co się dzieje z nią _
Alfkę jak odpalam ma 4bary na zimnym,po rozgrzaniu schodzi na 1,5 ,mocy jej nie brakuje ,tylko nawala coś w silniku od 3tyyś