Bardzo dziękuję na pewno z tej możliwości skorzystam :)
Printable View
Kilka dni temu odebrałem Superba...
O ja pie$%olę, ale tym się fajnie jeździ.
Mój pierwszy kontakt z automatem był jak tym autem wyjeżdżałem z salonu :D
Wykonanie całkiem dobre, wielki i ustawny w kabinie i bagażniku.
No i 270 kunia + dołączany napęd na tył robi swoje.
Nie wierzyłem też, że tryby jazdy cokolwiek zmieniają, ale jednak jest różnica między nimi.
I komfort resorowania... adaptacyjne zawieszenie "robi robotę".
Nie żałuję nic a nic, bo przed odebraniem miałem jeszcze wątpliwości, a mogłem się bez żadnej straty pieniędzy wycofać. Jak trochę pojeździłem, to wszystkie wątpliwości ustąpiły. W końcu mam nówkę, nie pierdzianą w stołek, za gruby piniondz, która z zewnątrz mi się podoba i nawet przyciąga spojrzenia, a do wnętrza już się przyzwyczaiłem, mimo, że ciosane berdyszem.
Teraz trochę swoich poprawek/modów wprowadzić, a po gwarancji stage 2 albo 2,5 (minimum 400KM) :P
Jeżeli chodzi o superba właśnie użytkowałem superba przed Stelvio, to znaczy czasem nawet nim jeszcze jeżdżę bo jeszcze nie sprzedałem, powiem tak była to wersja L&K dość mocno doposażona, tylko właśnie 220KM, napęd na przód. Ogólnie bardzo zadowolony,z czystym sumieniem mogę polecić. Brakuje mi w Stelvio asystenta świateł (maskowanie świateł długich podczas jazdy, super sprawa, no i właśnie dowolnego konfigurowania nastawów silnika, wspomagania i zawieszenia), różnica pomiędzy sport, a comfort naprawdę bardzo wyczuwalna, ale Stelvio prowadzi się moim zdaniem o niebo lepiej, może dlatego, że to nie było 4x4, no i właśnie podczas mocniejszego przyspieszania brakowało trakcji.
Prowadzenie superba rzeczywiście sportowe nie jest, ale na forum się dowiedziałem, że wymieniają tylną tuleję przedniego wahacza na taką z kAudi rs3, która jest sztywniejsza, do tego rozpórka i czuć różnicę w prowadzeniu. Póki co nie mam potrzeby grzebać w zawiasie, ale rozpórkę bym przytulił.
A ja od jakiegos czasu jezdze Audi S5 3.0 TFSI 333KM. Musze przyznac, ze jest ogromna roznica w osiagach w stosunku do 159 3.2 V6 260KM. Polecam :)
A wiecie, że następne S-ki będą w dieslu? Jedynie RS-ki będą benzyny 2,9 biturbo. Koniec świata "S" w dieslu :(
Nie mieli się producenci wycofywać z diesli? Fiat i Toyota chyba się opowiedzieli, a reszta jak?
Człowieku to było nieco wcześniej, schyłek diesli i w ogóle, obecnie na szkoleniach piorą łby, że to właśnie diesle są świetne i czyste, a benzyny fuj i brudzą:)
No bo po prostu zawsze brudziły ale bardzo drobnymi brudkami i nie było widać :)), a diesle są czyste, bardzo czyste i ekologiczne, mało tego najnowsze badania dowodzą, że wręcz oczyszczają powietrze po benzynach :))))
Aaaa, no to teraz wszystko jasne :)
Tylko czekać, aż igły passeratti tdi wypchną z rynku te niedobre hybrydy i elektryki co się tak ostatnio rozpanoszyły. A benzyny, z taką Mazdą i silnikiem skyactiv-x, to tylko nieciekawa ciekawostka. TDI RULEZ! :P
Ale nie, nie te stare też są złe, te nowe są dopiero dobre, to dopiero mocznik daje im siłę i moc :)
Pod koniec roku planuję poniższego klocka :D Auto całkiem ładne i po skonfigurowaniu w rozsądnej opcji mieszczę się w 100k. Na włochach niestety stawiam krzyżyk bo.. wybór mierny a to co jest jest po prostu za drogie.
Załącznik 256890
Tylko szkoda że im te przetłoczenia przednie i tylne sie nie zeszły. Taka teraz moda że niby taka sztuka.
Jakbyś mi nie powiedział to bym nawet uwagi nie zwrócił :D jedyne co mi wadzi to dupa. Nie wiem co Niemcy mają za fetysz ale zarówno golf jak i tej Leon w kombi mają całkiem znośne ryjki, linię boczną poprawną az nagle za tylną osią doczepiają wagon towarowy :/
Ostatnio pojawił się tez w moich poszukiwaniach nowy zawodnik - najnowsza Astra K w kombi. W dopasionej wersji jest 10k tańsza od Leona i ładniejsza dupa. Nie wiem tylko jak te opoowskie silniki..
Benzyna w oplu 1.4 z turbo raczej bezproblemowa, miałem okazję zrobić kilka dłuższych tras Astrą J w kombi (poprzednik) z dieslem 1.7 CDTI i muszę przyznać samochód na trasę idealny, silniczek też nie sprawiał problemów.
W Astrze K nie podoba mi się ta chromowana listwa po bokach auta która kończy się dziwnie na tylnej szybie.
Aaaa no trochę festyniarsko to wygląda. Ale ogólnie auto sprawia przyjemne wrażenie. Przede wszystkim środek mi przypadł do gustu, który w odróżnieniu od twardego i ascetycznego Leona jest całkiem przytulny.
A kijanka proceed ci nie pasuje? Za 100 masz z silnikiem 1.4 140 a za 105 z automatem.
astra z tym chromem na dachu wygląda jak karawan pogrzebowy...
Listwa jest opcją. Można jej po prostu nie brać :P
A nie jest tak, że listwa jest czarna albo chrom ?
No o tym mówię, listwa jest w standardzie czarna. Chrom wchodzi w skład jakiegoś tam pakietu.. ale astra już spadła z rowerka i tak. Są lepsze opcje (w sumie nie trudno o lepsze auto xD)
Po prostu jak (jeśli) kupię to się pochwalę. A póki co trzeba zaprawki zrobić do Belli :mad:
Nie wiem czy to gdzieś było, ale dzisiaj spotkałem policyjna Kię Stinger w Zabrzu :
https://www.forum.alfaholicy.org/ima...019/05/328.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk