Napisał
majster
Dopuszczam jeszcze myśl o zakupie 166 2.4 mjtd 175 z automatyczną skrzynią, gdyż tych jest najwięcej na rynku (manualnych w takiej wersji jaką bym chciał mniej) z tym, że czytając owe ogłoszenia 166 to większość pisze, iż skrzynia automatyczna po kompleksowej regeneracji/naprawie - koszta podane różne ale tak średnio od 2500 do 4000zł. Co o tym myśleć? Jeżeli takie auto ma np. 180 - 220tkm i ma już skrzynie automat po naprawie to pakować się w to? Czytając opinie to w tej skrzyni głównie padają jakieś elektrozaworki (nigdy nie miałem automatu - całe życie tylko manual). Napewno jest to wygodne szczególnie w miescie bo nie trzeba wajchować ciągle, ale spalanie większe, ryzyko padnięcia chyba też.
Ostatnio zaciekawiło mnie w jednym ogłoszeniu 166 to, że gościu pisze "naprawa skrzyni biegów kosztowała 2500zł - to i tak mniej niż wymiana sprzęgła + dwumasy w manulanej skrzyni". Prawda to,m że w automacie ni ma dwumasy? Temat myśle, że do przemyślenia. Tak jak pisze nigdy nie miałem styczności ze skrzynią automatyczną, więc w tym temacie jestem laikiem.