prawy przedni blotnik jeszcze obczaj bo nie ma naklejki Giugiaro Design - nie koniecznie musialo cos byc ale obczaj sobie miernikiem lakieru.Nie powinno byc wiecej niz 150 mikronow
Printable View
prawy przedni blotnik jeszcze obczaj bo nie ma naklejki Giugiaro Design - nie koniecznie musialo cos byc ale obczaj sobie miernikiem lakieru.Nie powinno byc wiecej niz 150 mikronow
nie wiem czy dobre miejsce wybrałem ale http://dasexpo.com/search/1/?step=se...age=0&fuel=all mysle ze nie jednemu nowemu nabywcy sie przyda spora czesc autek trafia z tego miejsca na nasz rynek
Oryginał powinien być poniżej 200 mikronów?
Witam wszystkich formumowiczów!
Od jakiegoś czasu przeglądam forum szukając porad przy zakupie AR 159. Dodam, że będzie to moja pierwsza Alfa.
Zastanawiam się nad wyborem silnika i w tej kwestii chciałnym poprosić o pomoc, wiem że temat był wałkowany jednak nie wszystko jest jasne. Zastanawiam się nad silnikami : diesel 1.9 8 zaworów, diesel 1.9 16 zaworów oraz benzyna 1.8 .
Opisze jak użytkuję auto i poproszę o podpowiedź który silnik wg. Was - użytkowników auta sprawdzi się nalepiej.
- praca: 6 razy w tygodniu trasa 5 km ( w jedną stronę )
- zakupy: 2 razy w tygodniu trasa 10 km ( w jedną stronę )
- rekreacja: 1 raz w tygodniu trasa 50 km ( w jedną stronę )
2 razy w roku trasa 400 km ( w jedną stonę )
+ do tego jakiś podjazd nazwijmy to "na pocztę" 2 km dwa razy w tygodniu.
Podsumowując:
delikatnie ponad 12 tyś. km rocznie ze średnią odległością w jedną stronę ( bo silnik i tak ostygnie ) mniejszą niż 13 km.
Jaki silnik radzicie? Czy jest sens pchać się w diesla?
Poproszę jeszcze o informacje czy wiecie coś/co sądzicie o tym aucie?
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...893367191.html
Pozdrawiam
1,8 MPI sobie odpuść, za słaby silnik. Jak już chcesz benzynę do minimum 1,9JTS a chyba jeszcze lepiej 2,2JTS. Jeżeli zależy ci na mniejszym spalaniu to minimum 1,9JTDM 16v 150KM. Zresztą najlepiej zrobisz jak przejedziesz się wszystkimi wersjami silnikowymi :)
Diesel z dpfem sobie odpusc. Za małe przebiegi dzienne. Sugerowałbym benzynę.
jesli ma to byc 159 to musisz odpowiedziec sobie sam na pytanie czym chce/lubie jezdzic, bo na trasy ktore opisales to idealne auto to punto 1,2 :)