Jak tam napinacz paska?
Printable View
Jak tam napinacz paska?
na moje dziala dobrze .pasek nie jest za luzny a rolka kreci sie bez zadnych luzow
Kupiłem nowy zbiorniczek wyrównawczy jakiś czas temu, ale koniec końców nie zamontowałem go. Wygląda na to, że mi w serwisie za dużo dolali płynu, jak się wychlapał nadmiar, tak więcej nic się nie poci przy korku. Jako że kupiłem świeży olej do wspomagania, to dodatkowo przepłukałem nim "dynamicznie" układ, co wyciszyło go trochę.
Wydaje się, że jest ok, więc zgodnie z zasadą "działa - nie rusz", nie dłubię przy tym więcej :)
Waz mam nowy ten cisnieniowy od popmy do maglownicy.
Dziś dostałem nowy zbiornik z roku 2013, aktualny zbiornik mam z 2006. Powiedzcie mi czym się one różnią, bo na pierwszy rzut oka nic nie widać, w środku wyglądają tak samo.
Drugie pytanie, czy wymiana zbiornika wymaga jakiejś procedury odpowietrzania? Mam zamiar ściągnąć strzykawką, tyle płynu ile mi się uda i poprostu zmienić zbiorniki.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
1.9 16v, plukalem rok temu.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
I nadal nie mam wspomagania . Waz nowy oryginalny nowa pompa i kolumna po regeneracji trzeci płyn wymieniłem i nic . pasek się pali na kole napędzającym . jest gdzieś jakiś zaworek oprócz tego na pompie?