W śrubie wkręcanej do maglownicy jest zaworek, na wężu który wymieniałeś pompa-maglownicaZałącznik 256875
Numer OR 46774716
Printable View
W śrubie wkręcanej do maglownicy jest zaworek, na wężu który wymieniałeś pompa-maglownicaZałącznik 256875
Numer OR 46774716
Jeżeli on by nie przepuszczał to nie było by powrotu płynu do zbiorniczka?
Czy mam pompę stara czy nowa założona to tak samo się dzieje pali się pasek . waz kupiłem w sklepie akuki nr60697953 sprawdzali po vin samochodu czy będzie pasował .wężem powrotnym wraca płyn . tylko nie jestem pewny tego zaworku czy przepuszcza tyle płynu co potrzeba . wydaje mi się ze pompa za duże ciśnienie robi .
Znalazłem przyczynę zerwane kolo pasowe .
Hej czy mój zbiorniczkek jest prawidłowy?Wymieniałem ostatnio płyn jest czerwony, ale poci się trochę spod nakrętki.Nie widzę żadnej piany.Dzis przycielo się parę razy wspomaganie.Jak się rozgrzeje czuć gumowanie.Załącznik 257749
tylko w 1.9jtdm byly zbiorniczki ktore potem poprawiono (2010),swojego nie musisz wymieniac. poziom plynu dobry masz? po wymianie moze bylo zapowietrzenie i sie zmienil poziom? na miarce masz 2 poziomy dla zimnego i rozgrzanego silnika. to tak na początek, ja wiecej nie pomoge bo mam tyljo doswiadczenie z tbi gdzie padła mi pompa.
Tak dobry poziom mam.To co może przepuszczać w tym korku?Jakie miałeś objawy padającej pompy?
Gumowanie jest objawem niedomagającej pompy. Przy niskich temperaturach gdy olej jest gęściejszy po uruchomieniu silnika przez chwilę jest lepiej a potem lipa.