A jednocześnie oczekujecie , że dodatnie korekty zniweluje? Czyli wyczyści wtryskiwacz...
Dobra nie będę dyskutował. Mojego kuzyna wlanie tego czegoś co ja leję tylko do córki Vespy kosztowało 3500 PLN
Printable View
A jednocześnie oczekujecie , że dodatnie korekty zniweluje? Czyli wyczyści wtryskiwacz...
Dobra nie będę dyskutował. Mojego kuzyna wlanie tego czegoś co ja leję tylko do córki Vespy kosztowało 3500 PLN
Może wlał jakiegoś Mixola albo przekombinował z dawką? Nie chce mi się wierzyć, że przez 2T załatwił sobie wtryski. Zbieg okoliczności.
Ja nic nie oczekuję, wyczyścić wtryskiwacz to może zdaje się 6900-D czy coś z tej gamy a nie 2T :)
Tylko skąd wiadomo, która czy jest dodatnia czy ujemna bo komputer sobie wyrównuje?
Otóż nigdy na 100% nie wiadomo bo może jeden wtrysk być zapchany i mieć korektę na plus i drugi minusowy go wyrównuje, a może jeden lać i mieć na minusie, a sprawny go wyrównuje na plus. Pozostaje żonglerka wtryskami i sprawdzanie czy korekty po zmianie miejscami idą za wtryskiem czy nie.
Zadaniem ECU jest wyrównywanie prędkości obrotowej silnika właśnie poprzez korekty. Może się okazać , że rozjechane korekty będą przy idealnych wtryskach i idealne przy równo zajechanym silniku.
Przy idealnych wtryskach i pozostałych elementach nie mogą być rozjechane korekty bo podczas kodowania nowych wtryskiwaczy wtrysk ma już zakodowane odchyłki dawek (tak każdy wtrysk nawet nowy ma jakieś odchyłki) ECU o tym wie i nie musi wprowadzać dodatkowych korekt.
Nie napisałem nic o idealnych pozostałych elementach. W tym sedno.