I owszem bo tam pracuję
Printable View
Przepraszam za OT, ale muszę dopytać...Cytat:
Napisał "metan"
Czy dobrze rozumiem, że BartekMan to ta sama osoba co Pingwin, który lubił dolać łyżkę dziegciu do miodu i uwielbiał polszczyznę pewnego forumowicza z zagranicy pragnącego kupić sobie 159? :D
Toć to ten sam nasz niepowtarzalny Pingwinek :D.
raczej nie ceny Julki są wysokie, po prostu Alfę 159 jako stary model można wyrwać z dużym upustem. Co w takim razie wybrać - dobrze wyposażoną Giuliettę czy 159 ze starego rocznika? Wg mnie zależy to od tego w jakich warunkach i z jakim rodzajem napędu chcemy kupić nowy wóz. Jeśli większość jazd odbywamy na trasie i robimy duże przebiegi to wtedy przychylniej patrzymy na diesla. Silnik w 159 i Julce jest ten sam (2.0 JTD 170 KM), osiągi zbliżone. Lepiej wybrać wtedy chyba 159 -będziemy mieli większy, lepiej wykończony samochód o wspaniałym wyglądzie.
Jeśli natomiast jeździmy sporo po mieście i chcemy by silnik dobrze brzmiał to przychlniej spojrzymy na wersje benzynowe - Giuliettę MA170 KM i 159 TB 200 KM. Tutaj moim zdecydowanym faworytem jest Giulietta. Będzie dużo bardziej zwrotna w mieście, dzięki DNA nie trzeba będzie się mocować z kierownicą podczas parkowania jak dzieje się to w 159. Będzie palić zdecydowanie mniej paliwa przy porównywalnych osiągach dzięki dużo mniejszej masie. Do tego jeszcze będzie trochę tańsza jak nie rozpędzimy się za bardzo przy wyborze opcji. I ma bardziej sportowy charakter, co warto uwypuklić dobierając pakiet sport :)
widoczności do tyłu nie ma wcale:)) ale i tak ma więcej niż w hondzie civic:))
A tekst o "benzynie lepszej do miasta i dieslu lepszym na trasie" ubawił mnie do łez:))))) Większego nonsensu dawno nie czytałem:))
Ha, też planuje się we wrześniu przejechać Julką. Po narzekaniach i dystansie jaki miało do tego auta gro osób jeszcze kilka miesięcy temu, teraz dużo osób i dziennikarzy wypowiada się bardzo pochlebnie o tym aucie. Ciekaw jestem czy Giuliettę stać na poprawienie, czy chociażby zbliżenie się do sukcesu jaki odniosła 156. A tak w ogóle to czas już chyba przenieść ten temat do działu Mito/159/Brera, w końcu Julka to już nie prototyp tylko normalnie w sprzedaży ją mamy.