-
Z tego co zauważyłem, to wiele osób jeździ ze zbyt małym lub zbyt wysokim ciśnieniu. Zarówno małe jak i wysokie ciśnienie jest problematyczne, z tego względu, że opony w dosyć szybkim tempie ulegają uszkodzeniu.
Większym problemem jest oczywiście jazda na flaku. Przyczyn uchodzącego powietrza z opon jest dosyć dużo, i nie zawsze jest to wadliwy wętyl.
Na https://www.oponeo.pl/artykul/jaka-j...enia-w-oponach tematyka ta została dosyć fajnie opisana.
-
Pytanie do użytkowników opon Dębica Presto UHP2. Jak tam? :cool:
-
Ja posiadałem kiedyś takowe w rozmiarze 225 45 18, powiem krótko...super produkt,dobrze trzymają na suchym jak i na mokrym asfalcie,nawet na piaszczystej nawierzchni byłem pod wrażeniem. Teraz mam toyo 225 40 19 i jest dobrze ale na Dębicy jakoś pewniej się czułem do tego toyo są głośniejsze ale nie wiem czy to jest spowodowane gumą czy rozmiarem obręczy . Reasumując, ja polecam.
-
Mam od początku sezonu, w dalszym ciągu bezstresowo na suchym i mokrym. Zużycia jeszcze nie zaobserwowałem.
-
Godne polecenia. Trasa 200 km w deszczu i nawet przy 140 trzymały idealnie. Jedyne co zaobserwowałem na minus to wcześniej reagujący ABS w porównaniu do Dunlop Sport BluResponse.
-
Ja też mam i właściwości jezdne chwalę. Ale coś mi się wydaje, że szybko poszły. Geometria pod kontrolą, zużycie opon równomierne, a na przedniej osi zostało 6 mm, czyli jeden milimetr opony zniknął po ok 2500 km. Auto mam ciężkie, ale nogi raczej nie. Możecie porównać u siebie?
-
V6 plus Q4 to i opony szybciej lecą :) u siebie miałem niezauważalne zużycie bieżnika. BTW do tej pory kolega na nich śmiga, też ma quattro.
-
No bez przesady. Z tego wynika, że po 10k km opony polecą na śmietnik :P
-
Zapewne to zbieg okoliczności ale pamiętam kiedyś u wulkanizatora podjechał typ taką Bellą jak Ty masz(Q4,V6) i oczywiście wzbudził zainteresowanie , niezapomniane właśnie jak opowiadał zgromadzonej publiczności że wszystko pięknie i super ale opony to lecą mega szybko . A pamiętam to dlatego bo w tamtym czasie 159 była moim marzeniem . Pozdrawiam
-
[lang=en]Does anyone have a Kormoran UHP view?[/lang]