Ciekawy projekt na następce GTV/Brery ;) fajnie jakby AR wypościła jakieś fajne coupe.
Zresztą gdyby wyszło to myślę ze i tak byłoby na tej samej płycie podłogowej co Giulietta (EVO) ;)
POZDRO :)
Printable View
będąc w Poznaniu, zawitałem do galerii Malta. I oto ku mojemu zdziwieniu jest tam wystawa POL-CARu. Stoi Giulietta. Biała, 1.4 TB Multiair. Usiadłem, przymierzyłem się i spodobała mi się. Felgi robią oszałamiające wrażenie. Stała na 18 calowych. Moja wybranka nie mogła się od niej odczepić :)
Pan z POL-CARu zachęcił mnie do wizyty w salonie, zaprosił na jazde próbną i zapewnił, że dostane jeszcze gratisowo piękny breloczek z włoską flagą i logiem AR :) To co? kto pierwszy w salonie na jazde próbną?
Od razu do bani? Uwielbiam te auta, ale 159 i GT lepiej wyglądały niż jeździły. 147 to auto, które przez 10 lat utrzymało się na rynku, co również zasługuje na podziw. Poza tym razem z GT to ostatnie auta z V6 Busso. Ale 147 nie była takim krokiem do przodu, a 159 była krokiem nie do konca udanym. (ciężar i marne silniki benzynowe). Giulietta jest zdecydowanie lepsza niż 147 GT i 159, ale oczywiście wygląd gra bardzo ważną rolę. Jeśli komuś się nie podoba to może o niej mówić, że jest gorsza od starszych modeli. Mi się akurat podoba. Brakuje mi tyłko V6tki...
Powiem tak, silniki do Giulietty są moim zdaniem idealnie dobrane do tego modelu V6 byłaby tu dużym nieporozumieniem podobnie jak w modelu 147 Ni przypiął ni wypiął do takiej karoserii
Racja, to za małe auto na V6.
Giulietta jest już w USA. Na autostradzie miedzystanowej 75 zaobserwowano taki oto zestaw:
http://cache.gawkerassets.com/assets..._alfatruck.jpg
W Europie upychają białe, a w USA czarne...
A gdzie czerwone?