-
A wpisujesz numer końcówki czy wtrysku? Końcówkę dostaniesz w każdym dobrym sklepie motoryzacyjnym jak nie masz numeru końcówki to dobiorą Ci po numerze wtrysku. Osobiście radze dobrze zdiagnozować wtryski przed wymiana końcówki bo kosztuje prawie 200zl a czasem sama koncowka nic nie daje.
-
Dzięki za informację, popytam w znajomym mi sklepie.
Klapy i EGR off. O ile rozumiem, próba przelewowa nie pokaże kondycji końcówek, tylko same wtryski. Korekta na czwartym wynosi prawie +5.00 (10k przebiegu temu była połowa z tego, szybko mi rośnie), silnik pracuje normalnie, na zimnym delikatnie wskazówka obrotomierza pływa przez chwilę, silnik pracuje cały czas bardzo dobrze, vmax zrobiony, więc moc jest.
-
A sprawdziłeś czy podkładka pod wtryskiem nie puściła? Ew. jakbyś chciał mam używany wtrysk.
-
Miałbym mokro przy wtrysku? :)
Można to inaczej sprawdzić? Dodam, że korekty spadają po zwiększeniu obrotów, więc tylko na jałowym mam takie, przy podkładce nieszczlnej chyba by wzrosły..?
Wsprawie wtrysku wysyłam PW.
-
Dokładnie tak. Mokro przy wtrysku. Wtedy podkłada za 3,5 do wymiany.
-
2 załącznik(i)
Robione na szybko, okolice czwartego wtrysku wyraźnie brudne, ale jeziorka brak :)
Załącznik 214200Załącznik 214201
-
Przepuszczająca podkładka nie tyle będzie powodowała wyciek mokrego paliwa z pod wtrysku co bardziej maź przypominająca "smołę". Przy korekcie +5 sama końcówka raczej nie pomoże. Oddał bym ten wtrysk do sprawdzenia.
-
No to taka właśnie smoła jest. Dzięki więc za informacje, pewnie tak zrobię z tym felernym wtryskiem.
-
Uszkodzoną podkładkę słychać. Ja tutaj żadnego brudu nie widzę.
-
Wziąłem się i ja za wymianę końcówki...i narobiłem sobie problemów ;/
Jakieś pół roku temu wymieniłem końcówkę na czwartym wtrysku i wszystko przebiegło poprawnie.
Teraz wymieniłem na trzecim - czyli ruszany był także drugi. Wymiana końcówki przebiegła bez problemu ale...
Po całej operacji zauważyłem, że spod "czapek" wtryskiwaczy 1 i 4 (nie były ruszane!) sączy się delikatnie paliwo ;(
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/11/13.jpg
Na zdjęciu zaznaczyłem to miejsce. Nie mam pojęcia, co jest grane. Rozkręciłem jeden wtrysk, który miałem w zapasie i okazuje się, że tam jest oring.
Jedyne, co mi do głowy przychodzi, to kupić nowe oringi i spróbować wymienić.
Ktoś miał podobne przygody? Co się mogło stać?