Bez schematu tego jak to połączyłeś, myślę, że nikt nie będzie w stanie pomóc.
Printable View
Bez schematu tego jak to połączyłeś, myślę, że nikt nie będzie w stanie pomóc.
-Masa pod mase (niebieski)
- plus z bezpiecznikiem pod plus akumulatora (czerwony)
- dwa przewody pod światła długie (źródło swiatel drogowych - szare)
- jeden przewód pod postojowe (+12 V po włączeniu świateł postojowych -zielony)
- jeden przewód pod kierunkowskaz
(Opcjonalne funkcja CL Home sygnał +12 z kierunkowskazu lub centralki zamka -żółty ) **** tu gdzieś siedzi problem ****
I został jeden kabel ktorego nie podłączyłem - czarny - Opcjonalnie sygnał + 12V po zapłonie -ale jest yo funkcja gdzie sampchud posiada oszczędność energii czyli sam sie wyłącz na światłach .
A tu jest link do modułu ze sposobem podłączenia według schematu mam wszystko ok
http://allegro.pl/showitem/description/5998924996.html
Dodam ze ppd kierunek podłączyłem sie w reflektorze do kabla od kierunku i tak samo w postojowe a w długie kolo skrzynki z bezpiecznikami pod maską.
Problem na pewno jest ze sterowaniem od strony kierunkowskazu. To działa pewnie tak, że o ile światła są wyłączone i nie ma sygnału z postojówek, to kierunkowskaz powoduje zapalenie DRL na zadany czas. W takim razie to też znacząco utrudnia zrobienie czegoś takiego jak mówisz, czyli aby w pozycji 0 światła DRL się nie zapalały. Wtedy zapalą się po włączeniu kierunkowskazów (chyba, że sterownik rozróżnia jeszcze jakieś inne stany).
Tu trzeba by było już faktycznie pomierzyć fizycznie co jest nie tak.
Powiem ci kolego ze juz mi obojętne czy to będzie świecić na O czy nie pisałem do producenta ktory w odpowiedzi mi napisalze bedzie świecić i na A jak i na 0 tylko typowo rozchodzi mi sie o tem problem ze teraz fukcje odprowadzania itd ciężko wyłączyć po zamknięciu auta czy tez otwarciu mimo ze ustawiłem na 30 s. To muszę dość dużo bawić sie pilotem by to wyłączyć a problem zaczął sie od nomentu domykania szyb z pilita
Dodam ze po całej nocy kiedy auto przestało w garażu byłem sprawdzić czy coś sie zmieniło stanąłem koło auta sprawdziłem otwarcie wszystkich drzwi przez naciśnięcie dwa razy pilota / otwieranie i zamykanie szyb z pilota i wszystko jest tak jak być powinno więc juz nie czaje sprawy :/
Zapewne tania elektronika z chin ma swoje humory. Właśnie po to władza terroryzuje kierowców koniecznością homologacji i standaryzacji oświetlenia, by nie świeciły one jak choinka i nie wyprawiały dziwnych sztuczek wprowadzających w błąd innych kierujących.
Jak w linku producent Polski a przynajmniej tak się podaje serwis również w Polsce w" łodzi " ale fakt faktem niedługo jade sie przejechać zobaczymy czy wyniknie po rozgrzaniu sprzętu
[QUOTE=sAweK;2015064]Jak w linku producent Polski a przynajmniej tak się podaje serwis również w Polsce w" łodzi " ale fakt faktem niedługo jade sie przejechać zobaczymy czy wyniknie po rozgrzaniu sprzętu[/QUOTE
A jednak dzisiaj sprawdzilem to dokładnie jeślichidzi o komfort jazdy fajna sprawa nie trzeba myśleć o światłach co do problemu odprowadzanie do domu i do auta jest ok problem leży bardziej po zgaszeniu silnika wtedy właśnie światło sie bie wyłącza tylko swieci jakies dobre 5 minut mimo ze auto zamknę itd. Myślę czy jednak nie podłączyć tej dodatkowej opcji ze stalym prądem do sieci w aucie ?
Nie, to ty wyciągasz nielogiczne wnioski, że jak gdzieś w jednej części świata coś jest i się sprawdza, to tak samo sprawdzi się w innej części świata (nie weryfikuję nawet tych danych, zakładam, że masz rację).Cytat:
Wypadków jest tam mniej, więc takie wytłumaczenie nie jest niczym poparte
Na zachodzie kierujący na pieszego reagują w taki sposób, że zatrzymują się przed przejściem by umożliwić mu wejście na pasy. W Rosji montują sobie kamerki, ponieważ piesi rzucają sie pod koła celem wyłudzenia odszkodowania. W Chinach pieszy zostanie rozjechany, a kierowca ucieknie. Zgodnie z twoją logikę rozumowania, przepisy ze Szwajcarii należy wprowadzić w Chinach, bo skoro działają tam (i jest mniej wypadków) to zadziałają również tutaj.