Gdzie,pisali i jaką to folia?
Żeby nie było offtopu to ją,dzisiaj umylem alfe na bezdotykowej ;)
Printable View
Odżałowałem i wykosztowałem się 6,98zł na odświeżacz powietrza, ale za to jaki design:) ps. w zestawie 4 szt;)http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=137986&stc=1
W ciągu tygodnia : nowy olej Millers , rury z kwasówki do turbo i na deser nowe radio
Sent from my iPad
Gekon zapachowy z Auchan, fajnie wygląda oraz zasrana mała żaróweczka w popielniczce gdzie trzeba było całą rozkręcać...
Moja bella dostała dzisiaj małe spa :) kompletnie umyta po czym wyczyszczenie na sucho sciereczkami z woskiem Shell.
Naprawa alternatora - wymiana regulatora napiecia., wymiana palnikow d2s - jeden sie spalil, naprawa przetwornicy - zimne luty na wtyczce 12v spowodowaly spalenie palnika, wymiana koncowki drazka - musialem rozwalic chcac wyciqgnac alternator co i tak sie nie udalo, mycie na bezdotyku plus tanksztelen do pelna
Se umylem tylko bo tankowane bylo full kilka dni temu :cool:
Wczoraj umyłem, odkurzyłem wnętrze i wyczyściłem podsufitkę. Potem sprawdziłem poziom płynów oświetlenie i ciśnienie w oponkach :) ot taki mały przeglądzik jak co tydzień, żeby bellusia sie nie obraziła na mnie na drodze i jakiegoś focha nie strzeliła ;)
Zaślepiony EGR i inne drobne. Autko od razu czuje się lepiej :)
Odebralem staly dowod rejestracyjny dla SW. zamontowalem tez w niej czasowo CB.
Montaż rozpórki kielichów
Nowe oponki na tył Toyo T1R
Nowy znaczek na Scudetto
Poszedł Carbon Di-Noc 3M na słupki i klamki ;)
Dzisiaj to nic nie zrobiłem, tylko popatrzyłem się na nią, ale w piątek wymieniłem oba amortyzatory przednie :) gdyż jeden niestety trochę się popsuł.
Odebrałem twardy dowód,rano będzie SPA.
A ja dzis daje belli wolne!!:)
Zamontowałem dolna rurę turbo-ic od misia;-)
Wczoraj wymienione okrągłe kratki nawiewu: prawy przód i lewy tył. Jedną nawet udało mi się naprawić więc mam zapas.
Dzisiaj wymieniony silnik wycieraczek. Jeszcze muszę tylko bezpiecznik podmienić z 30A na 20A (muszę kupić).
A ja wsadziłem nareszcie swoje audio, zestaw żarówek w środku wszystko w led nowe mijania(osram night breaker unlimited) kierunki(osram diadem) :)
Po miesiacu wozenia w bagazniku zamontowalem dolot od misia. Gora teoszke haczy o maske ale w miare dobrze jest dopasowane.
Pozniej dokladnie wyczyszczone skory w calym aucie.
Zdjecia w dziale nasze belle
Bella dostała nowy olej liqui moly, komplet filtrów i nowe linki od ręcznego.
Wydrapane na potłuczonej Lumii
wymienilem olej, filtry, rozrzad w mojej 147, wypucowalem wychuchalem az boje sie wyjechac z posesji ;P
Rozwijaj dywan przed Bellą :)
Koniecznie czerwony :D
Dziś zamontowane spryskiwacze reflektorów.
Moja się chłodzi w cieniu.
Czyszczenie i zaslepienie Egr, nowy płyn hamulcowy ate sl6, nowy płyn chłodniczych prestone.
Wrzucone postojówki led o barwie białej ciepłej oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Wcześniej led zimny biały, prowokował...barwą odcienia który był jakiś błękitny. Generalnie Alfie ubyło w porównaniu do zwykłych żarówek z kilka lat, nie ma co ;)
A ja moją lubą umyłem i kupiłem jej płyn SHINY GARAGE BACK2BLACK żeby jej ładnie buciki się świeciły
Wyczyszczone progi z rdzy i wszystko ładnie zamalowane i za konserwowane :)
A moja została właśnie dokładnie wyczyszczona i wypolerowana, taką Pięknością można już dumnie jechać na wakacje ;)
Wymienione wahacze górne łączniki i gumy stabilizatora.
Oddałem do blacharza na wyciągnięcie zagniecionych progów ... efekty prac udostępnię po odebraniu auta.
wymieniony czujnik położenia wału w V6 ;)
U 156 wymienione gumy drążka stabilizatora a u 145 prawy przegub wewnętrzny
Moja dziś dostała ceramizator do silnika i drugi do skrzyni.
Ps.
Do skrzyni wlałem przez odpowietrznik. Nie mogłem zlaleźć wlewu. Gdzie to jest ?
umyłem, odkurzyłem, a potem pojechałem dwa kilometry polną drogą i jutro zabawa od nowa... CAŁE auto zakurzone...