Bez podania parametrów to sobie możesz tak pisać, a i tak nic z tego nie wynika.
Mniej więcej brzmi to tak - jak miałem tak jak miałem, to było tak jak było - i weź się domyśl o co chodzi.
A jakie felgi będą z tymi oponami?
Printable View
Na luzaku możesz tak jeździć.
Tak więc felgi 17" z Q2 już są, teraz czas na opony. Padło na 215/45/17 jak zaleca producent. Uważacie, że nowe Uniroyal RainSport 3 będą dobrym wyborem? Bo chyba nie zaszkodzi im więcej jazdy w słońcu niż deszczu? :D
I teraz jak jest z indeksem nośności? Bo one mają 87Y, to wychodzi 2180kg (545 na oponę) a dopuszczalna masa całkowita 147 to 1730kg, więc może to zostać przekroczone w górę?
Sa juz tematy na temat opon lepiej pytaj tam. Ja zakupilem hankook Ventus v12 evo2 w cenie kolo 330 zl za opone. Obczaj testy, w tej cenie jest to bardz bardzo dobra opona.
może
Jakich wymiarów są śruby do oryginalnych alufelg Alfa Romeo 147 FL? Konkretnie alu są 17" z wersji Q2, ale montuję je do zwykłej 147 FL 1.6TS 105km.
I czy oryginalne stalówki 15" są na śrubach stożek czy nie?
Dlaczego oni nie zrobili tych felg w rozmiarze 17"? Wyglądałyby przecudownie:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=169148&stc=1
Mam pytanie...
Mam do kupienia śliczne felgi 8jx18H2 ET20 5x98
Zastanawiam się czy podejdą one bez problemu. Rzekomo pasują do 156 147 i GT, ale gosc ktory je ma nie miał ich na zadnej alfie.
Zakładając ze sa to felgi z małym rantem to powinno wszystko pasowac???