dzisiaj czyściłem egr i po poskładaniu jest rozszczelniony, nie dosc ze syczy jak odkurzacz to w dodatku pełno spalin leci z pod maski, z okolic zaworu ;d
Printable View
dzisiaj czyściłem egr i po poskładaniu jest rozszczelniony, nie dosc ze syczy jak odkurzacz to w dodatku pełno spalin leci z pod maski, z okolic zaworu ;d
A w mojej pięknej wydmuchało uszczelke pod głowicą ;(
Przegub :/ nie wiem jeszcze któy , jade na warsztat
Parę dni temu w czasie jazdy coś głośno stuknęło. Pomyślałem, że to jakiś kamień, ale szyba cała, to zapomniałem. Wczoraj odkryłem stłuczony halogen :( Dobrze, że jest w miarę tani - znalazłem za 150zł nówkę.
2 tygodnie temu gość nie wyrobił zakrętu i pojechał mi po boku
Ramy nie ruszył ale wszystko wymieniają z lewej strony na nowe
Teraz jeżdżę zastępczym punto
http://img820.imageshack.us/img820/6...naforum.th.jpg
A ja dziś zobaczyłem biały dym :(
Podjechałem delikatnie do domu i sprawdzanie na trasie 1 diagnoza turbo, ale biały również z płynu chłodzącego.
Wiec najpierw kontrola oleju - za mało nie ma jeszcze minimum ale 2 dni temu było więcej. wiec sprawdzam płyn cysty stan ok wiec olej do niego nie poszedł. Zostało to co przypuszczałem odkręcam gumowego już przy samym dolocie. i jest. Cieknie olej.
Wiec rozszczelnienie.
Teraz ciekawe czy na takie coś uznają gwarancje turbo ma jakieś 30tys przebiegu.
Teraz wymontować i do Turbo-Tec podrzucić.
Montowałem gałke zmiany biegów, kilka razy od góry walnąłem pięścią i ...... nie mam wstecznego .... nie moge wbić .... dobrze że GTVka lekka to jak potrzebuje do tyłu to pcham:D
Tylna klamka strzeliła na mrozie, pokleiłem superglutem ale pięknie to nie trzyma.
Ktoś wie mniej więcej ile może kosztować wymiana takiej klamki nie licząc ceny klamki?
to można bardzo łatwo wymienić samemu bo domyślam się że to w 156 Ci ta klamka pękła, jak chcesz zrobię Ci triala z fotami :D
W 156 mi poszła ta klamka, żeby ja wymienić trzeba ściagać tapicerkę ?
Gdzieś widziałem fotorelację ale trochę nie wiem czy to aby na moje możliwości jest. Boję się że poźniej nie złożę drzwi do kupy.