Wiadomo, że Alfa najbardziej lubi szybką jazdę itd ale bez przesady, żeby dość nowoczesny silnik w "trybie eco" spalał 10,5.
Printable View
Wiadomo, że Alfa najbardziej lubi szybką jazdę itd ale bez przesady, żeby dość nowoczesny silnik w "trybie eco" spalał 10,5.
Witam.
Podróż na wakacje, pełne obciążenie, autostrady średnio 150,drogi krajowe średnio 100, trasa łącznie 3500, spalanie 8,2.
pzdr.
Rozmiar koła 225/40 R 18. Z tego co widzę masz 17 cali ale to nie powinno mieć większego znaczenia, szerokość opony jest taka sama, może bieżnik? Ja mam bidgestone potenza ale nie pamiętam szczegółowego modelu opony. Ciśnienie w oponach ok.
Nie wiem, widzę że niektórym spalanie wychodzi podobnie, ale są tacy (jak Ty) gdzie spalanie jest dużo niższe. Mam nadzieję że nie wynika to z jakości montażu, czyli w zależności od egzemplarza może być różnie.
Alfiarze,
nie bardzo rozumiem Wasze oburzenie na to, że narzekam na spalanie podczas gdy książka mówi zupełnie co innego.
Czy jeśli kupujecie telewizor który ma wyświetlać wszystkie kolory i po rozpakowaniu go w domu stwierdzacie, że nie ma czerwonego to nie biegniecie z reklamacją do sklepu?
W dzisiejszych czasach i cenach paliwa kupując samochód człowiek kieruje się nie tylko tym jak piękny samochód jest na zewnątrz ale także tym ile pali, a jak mamy sprawdzić ile pali? Patrzymy do informacji producenta :-)
Chwilę mnie tu nie było, więc uszanowanko ponowne. A tu link do raportu spalania z 30 tys. km, jakie dotychczas zrobiłem, dość szczegółowe dane wraz ze średnimi prędkościami. Pozdrowienia!
Trasa Polska - Chorwacja. Na autostradzie równiutko 130 - 135 km/h wg GPS. Spalanie 7,7 litra. Dużo mniej, niż się spodziewałem.