Przetestowałem: u mnie samo zwarcie ze sobą DATA_IN i DATA_OUT nie robi dokładnie nic. :( Radio: 7 646 302 316.
Printable View
Przetestowałem: u mnie samo zwarcie ze sobą DATA_IN i DATA_OUT nie robi dokładnie nic. :( Radio: 7 646 302 316.
No niestety. Złączenie DATA_IN i DATA_OUT nie działa.
Sprawdziłem też podłaczenie Data_in do masy i plusa i tez nie działa.
Sprawdziłem że mostkowanie działa w starszymn radiu - kaseciaku do AR147.... jest funkcja Changer
Po podłaczeniu radia Alpine CDE-9870RM (alpine miało super opinie na forach) stwierdzam że sopran działa jak powinien zatem moje oryginalne radio ma problem z sopranem.
Z kolei niestety ten Alpine nie ma tak głębokiego Basu jak orygnalne radio Alfy. Jestem zaskoczony - orygiał ma głębsze i ciepłe brzmienie (nie mam bose). Różnica jest dla mnie ogromna. Na alpine nie potrafie sie cieszyć z odtwarzania CD tak jak na orygnalnym radiu.
I tu mam kolejne pytranie:
Alpine ma duzy radiator z tyłu radia.
Blaupunkt 939CD (oryginał Alfa) ma widziałem jakby duży triak w radiu ale radiatora nie ma. O co kurcze chodzi? Mosfet?
Co to jest przyczyną lepszego basu w małym oryginale?
Jako cielawostka: Przypadkowe złaczenie Data_In wraz z pinem 16 spowodowało zwarcie (wytopiła się ścieżka pinu 16). Radio gra. Zatem piny niebieskiej kostki są podłączone do płyty głównej ale nikt nie wie jak zmusic radio do przejścia w tryb AUX. Zaprzestałem zabawy. Czas jest zbyt cenny i kupuje drugie oryginał radio.
Witam,
Postanowiłem odświeżyć temat AUX.
Posiadam radio blaupunkt alfa 939 CD SB05 7 646 302 316 z zestawem Blu&Me oraz z wejściem usb w schowku z racji tego, że usb nie za każdym razem czyta postanowiłem zaopatrzyć się w aux. Sprawdzałem również jak koledzy pisali wyżej, że aux będzie działał tylko wtedy gdy po dwukrotnym wciśnięciu "cd" wyskoczy aux, u mnie niestety nic się nie pojawiało oprócz komunikatu "no cd". Kabelek zakupiłem na allegro z oryginalną wtyczką dedykowane do AR 159. Radio zdemontowałem jak koledzy wyżej pisali za pomocą 4 gwoździ poszło za pierwszym razem bez żadnych problemów. Znalazłem wtyczkę o tym samym kolorze co mój aux z allegro i je zamieniłem, po zamianie wszystko fajnie z tel leci muzyka ale już z usb nie, więc ta oryginalna musi być od usb. Spróbowałem zmostkować obie wtyczki oryginalną, która była i tą moją aux z allegro. I teraz najlepsze czyta mi normalnie jak czytało usb a aux'a czyta mi wtedy gdy na kierownicy multi funkcyjnej wybiorę przycisk (patrz rys. 1) i po chwili aux się wyłącza jeżeli znowu wcisnę ten przycisk gra dalej i tak pętla się zamyka. Moje pytanie jest takie czy można coś zrobić, aby nie wyłączał się aux bo jest to uciążliwe na dłuższą metę. Pozdrawiam.Załącznik 221055Załącznik 221056Załącznik 221057
Niestety (raczej, bo w 100% nie jestem pewny) nie ma możliwości jednocześnie mieć Blue&Me oraz AUX.
w radiach/b&m z media playerem b&m leci przez zolta wtyczke, i widac to tylko aktywuje sie jak wlaczys media albo masz rozmowe tel. propinuje zrobic przełącznik gdzies w zasiegu reki, i jak chcesz muze z aux, to wlaczasz media, ale przelaczasz przelacznikiem na aux,jak przychodzi rozmowa, to cyk z powrotem.
jesli nie zalezy ci na bm, to moze jakby je odpiac, cos pomieszac z ustawieniami proxi, to daloby rade aktywowac aux z radia? jeslivtak, to wtedy ja bym podlaczyl bluetootha z wyjsciem aux, a do niego przez bt streamingowal muzyke czy rozmowy z komorki. mikrofon z takiego gadzetu moznaby gdzies wyprowadzic na zewnatrz. tyle ze tracilbys fajne ulatwienia bm wybieranie głosowe , odbieranie/wybieranie z kierownicy itp.
chyba nie ma idealnego rozwiazania.
co do problemow z usb, to niektore mp3 sprawiaja mi problemy, te pokonwertowalem na wma i bm zachowuje sie duzo lepiej.
Przejrzałem cały wątek i już wiem, że do radia z telefonem i nawigacją Magneti Marelli nie mogę podłączyć AUX. Nie mogę za to znaleźć info czy jest jakiś inny sposób (poza emulatorami USB) na podłączenie USB? Można do tego radia dołożyć Blue&Me?
z kolorową navi chyba nie da rady połączyć Blue&me, ale mogę się mylić. Możesz podłączyć zmieniarkę cyfrową Yatour, Nvox, Dension
Przełączanie przełącznikiem? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić jakby to miało być zmieniane (wiem o co Ci chodzi ale jakoś sobie technicznie tego nie mogę wyobrazić). Mógłbyś Epsonix to dokładniej opisać?
Chyba będę zmuszony zrezygnować z aux'a. Może zakupie pendrive jakiejś lepszej firmy i będzie go czytało za każdym razem.
schematycznie przełącznik musiałby być podwójny (kanał L i P) i do tego dwupozycyjny. czy to byłby tylko przełącznik elektro-mechaniczny, czy coś realizowane elektrycznie, to już inna kwestia. Najfajniej realizowane elektronicznie, jakiś mikroprzełącznik monostabilny miniaturowy zainstalować sobie w wygodnym miejscu pod ręką i naciśnięciem przełączać prosty elektroniczny przełącznik analogowy/audio 2xSPDT - może jakiegoś gotowca do zastosowań audio znajdziesz w necie?
tak spoko dam radę. Dzięki ;)