Podobno potwierdzone są 3 sztuki w PL.
Printable View
Podobno potwierdzone są 3 sztuki w PL.
A tak wygląda pod maską.
Załącznik 92572
hmmm ciekawy model * bardzo wygodny ale to bardzo...co do osiagów to mnie nie powala ..ale pewnie twoja wersja przy tym momencie obr niezle masuje kregoslup
ostanio jezdzilem po berlinie okolo 3 dni tez safranka ale 2.5 benz ... poliftowa z bardzo dobrym wypo
ps
a jak Twoje odczucia z jazdy ?chodzi mi o dynamike
Cytat:
a jak Twoje odczucia z jazdy ?chodzi mi o dynamike
Seryjnie 7.0-7.2 do setki, więc w miarę dynamicznie. Porównując do Q4 jest znacznie bardziej komfortowo z racji zawieszenia pneumatycznego, zupełnie inny dźwięk silnika. Silnik brzmi mniej chropowato ale bardziej barytonowo z charakterystycznym świstem zaworu upustowego podczas odpuszczania gazu.
Z ciekawszych opcji wyposażenia jest sterowanie prześwitem zawieszenia, elektroniczne utwardzanie amortyzatorów, elektroniczne odłączanie napędu tylnej osi, mówiący komputer, elektronicznie regulowana tylna kanapa, nagłośnienie Philips (brzmi rewelacyjnie), ogrzewana drucikami cała przednia szyba, przednie fotele z pamięciami, podgrzewane i pompowane w sześciu miejscach, skórzane etui na garnitur w bagażniku, położenie kolumny kierowniczej regulowane elektrycznie, klimatyzacja dwustrefowa.
Z ciekawostek technicznych to fabryczny silnik konstrukcji Wiliams/Hartge na kutych gratach, zawory wypełnione sodem, wał napędowy z kevlaru (co było dla mnie wielkim zaskoczeniem). Jednym słowem bardzo ciekawy samochód.
Proponuję założyć osobny wątek nt. Safrane Biturbo w "Przedsionku Alfisty", a tutaj skupić się głównie na 164QV ;)
Pomysł chyba nie jest głupi?... :)
Zawory z sodem to nawet gtv posiada
:) Kończmy zatem o Renówce. Mam nadzieję, że wkrótce będę mógł pochwalić się czymś na temat QV.Cytat:
Proponuję założyć osobny wątek nt. Safrane Biturbo w "Przedsionku Alfisty"
Koniecznie musisz Safranką na spot wpaść.
co jest z QV!!