-
Mam w planach oczywiście wyłącznie EGR programowo ale czy to cokolwiek zmieni poza brakiem komunikatu have engine checked? Podobno wystarczy zaślepić do testów bez wyłączenia i tak jest teraz u mnie.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
-
W moim przypadku nierównej pracy silnika, winnym był czujnik położenia sprzęgła.
Od momentu kupna auta z silnikiem 1.9 120KM, miałem problem z telepaniem silnika.
Nie za każdym razem, ale przeważnie rzucało silnikiem, momentami wydawało się, ze zgaśnie.
Dopiero parę dni temu podczas rutynowego przeglądu MESem, w poszukiwaniu jakichkolwiek błędów, wyskoczył : PO 704.
Na próbę podmieniłem czujnik na inny używany( chwila roboty).
Od razu nastąpiła poprawa. Pojeździłem parę dni i nie ma już problemu.
Zamierzam kupić nowy czujnik.
Wg numeru ten czujnik pasuje do wielu modeli z grupy Fiata. Służy także jako czujnik świateł stopu.
Te czujnik ma numer: 46 840 511.
Mnie będzie kosztował 25 zł. Wymiana jest banalnie prosta.
-
U mnie to chyba odpada, mam automat. Dziś w korku znowu brzydko pracowała no i dodatkowo pojawiło się raz dosyć nieprzyjemne szarpnięcie przy delikatnym przyspieszaniu.
-
Sprawdź korekty wtryskiwaczy.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
-
Zrobione, z komputera wynika ze sa dobre ale może trzeba je wyjąć i sprawdzić dokładnie.
-
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co to może być? Nierówno pracuje, nie tylko przy starcie ale np na światłach przy rozgrzanym też.
-
-
Korekty tak, zrobione. Wyciągane i sprawdzane na maszynie nie były.
-
I jak korekty? Robiłeś próbę pod obciążeniem?
-
Jeden miał chyba w okolicy - 1.5, reszta bliżej 0. Mieli mi wyslac plik mechanicy ale chyba zapomnieli.