No Jet Black się zwie ten do plastików jak sprawdzisz go na oponkach daj znać będę wdzięczny :) Teraz mam koncówke Poor boys World Trim Restorer, niby do plastików ale daje go na opony i też jest ok.
Printable View
No Jet Black się zwie ten do plastików jak sprawdzisz go na oponkach daj znać będę wdzięczny :) Teraz mam koncówke Poor boys World Trim Restorer, niby do plastików ale daje go na opony i też jest ok.
widzę Damian że pięknie się odbijasz :P ja już chyba wiem jaki masz odcień lakieru - widziałem ostatnio taką Ar 147 w bełchatowie, czarny lakier ale delikatnie mieniący się w słońcu na głęboki brąz... czy dobrze myślę :> ? :D
Dokladnie Pawciu,w słońcu ładnie die mieni i ma taki ciemny brązowy kolor
Gdzie kupić pędzelek do czyszczenia - i swoją droga dlaczego one są takie drogie?
I z racji tego, że po przeczytaniu tego wątku oraz KA postanowiłem sam zacząć dbać o auto zamiast oddawać je ciągle do mycia i czyszczenia mam pytanie do tych którzy korzystali z Megsa - czy zestaw Paint Restoriation jest godny uwagi? Zanim przyjdzie czas na Alfę chciałbym "poćwiczyć" na niemcu, więc nawet jak coś źle pójdzie (o ile to możliwe) płakać nie będę. A może macie jakieś inne propozycje dla amatora?
Hej. Przebrnąłem przez jakieś 14 stron tematu i przyznaję, że już mi się nie chce :P Mam pytanko do kolegów którzy wiedzą co i jak w temacie, bo ja jestem dość zielony :)
Alfa parę godzin temu wróciła z polerki. Lakiernik się spisał i nie muszę robić korekt pomimo cimnego lakieru. Załącznik 99559Załącznik 99560 Wygląda to tak.
Lakiernik auto dokładnie umył i zabezpieczył jakimś dość drogim woskiem. Ma wytrzymać do 10 myć szamponem z woskiem, więc mam chwilę spokoju, ale jak ten wosk się skończy to przydałoby się zadbać o lakier.
Z tego co wyczytałem w temacie jestem już zdecydowany na:
-POORBOY'S Black Hole - bo polerka wszystkiemu nie dała rady, a to zawsze trochę zamaskuje :) Do tego efekt genialny :D
-Poorboy’s Natty’s Blue
Wiem jak już w jakiej kolejności myć auto, ale nie mam zielonego pojęcia jakie wybrać APC, szampon, glinkę i czym aplikować te PB. Pomożecie?
Też chętnie poczytam :) Będziemy działać razem :)
@Morbob, zakładając, że nie masz żadnego sprzętu zacznij od zakupu miękkiej rękawicy (Carpro jest świetna! Megs też daje radę) i dwóch wiader.
Jeśli auto jest po polerce to IMHO narazie glinka na nic Ci nie jest potrzebna.
Co do reszty kosmetyków to nie ma jednej odpowiedzi - polecam poczytać testy na kosmetyce aut - każdy środek zachowuje się innaczej.
Morbob jeżeli jest lakier w super stanie to tylko rekawica CarPro,Szampon polecam Duragloss 901 ale fajna jest też presta sudzz(chyba tak) i tańsza,Aplikatory megsa żółte,BH i Nattys dobry wybór,ale do zamaskowania rys wziął bym AF Tripple i na to dał Nattysa,i jeszcze jakieś fibry , QD dedykowane QD+ od PB lecz ja bardzo polecam QD SG no rozwalilo mnie ostatnio ,firma nie jakas extra ale mają coraz lepsze kosmetyki
Popieram, mam kilka ich kosmetyków i są na prawdę światowej klasy (może poza Iron Off którego w łapach nie miałem ale w teście na KA wypadł średnio). Od siebie polecam i zawsze będę polecać Red Devil - jako apc działa cuda a kosztuje niedużo. Szmpony i dressingi do plastików też mają bardzo dobre.