Panowie miałem chwilkę czasu w pracy i znalazłem coś takiego. http://wanxyled.en.alibaba.com/produ...fog_light.html
Printable View
Panowie miałem chwilkę czasu w pracy i znalazłem coś takiego. http://wanxyled.en.alibaba.com/produ...fog_light.html
Rozmawiałem dzisiaj z handlowcem powiedział 450zł za duolight, wysyłka w jedno miejsce oni pokrywaja koszt wysyłki za 10 szt
czyli wychodzi 450zł wysyłka 20 zł paczka=470
Jeszce zaraz przycisne czecha.
No to kombinujcie szybciej bo raz ,że wyjeżdżam 18 i wracam 26 kwietnia a dwa ,że jak co to nie będę se z gęby dupy robił . Zrobimy tak - lista chętnych się jak widać tworzy . Więc jak macie do pochytanie tańsze opcje ( jestem za ) to ja się wstrzymuje do powrotu z załatwianiem "bankowości" bo potem z listy "10-20"-wpłaci 5 zdecydowanych na moją opcje , reszta się wycofa a ja będę brał 5 kompletów na siebie ,żeby cene i znajomości utrzymać :) . Układ na tą cenę jest na min.10 osób więc ja też nie mam zamiaru świecić oczami pózniej . Do 26 nie załatwicie nic z "Czechami" czy kimkolwiek innym to się decydujcie bo inaczej ja odpuszczam - nie mam na tym 5ciu złotych więc ani sobie ani komuś nie będę dupy zawracał . Dziś nie dałem rady podjechać do firmy po te namiary ale jak widać dobrze się stało .
Nazar ja tu nikomu nie chce wchodzić w drogę tylko informacyjnie pisze czego się dowiedziałem , nie wiem po ile Ty załatwiasz bo nie doczytałem, mogę podać nr do handlowca. kto chce to sobie kupi.Handlowiec wystawia fv i gwarancja jest.- tak jak pisałem to są informacje 100% pewne a kto się tym zajmie trzeba wylosować w drodze głosowania.
Opcja jest jedna.
Każdy wpłaca na podane konto komuś w ciągu 3 dni. jeżeli nie ma wpłaty nie ma zamawiania.
Chopecku ja nie mam do ciebie pretensji :) . Każdemu zależy na najtańszym zródle . Tylko ,że chętnych przybywa więc trza działać . Znasz temat , gadaj z dostawcą i nie ma problemu . Lista chętnych jest . Tylko musiałbyś się wziąść za to albo jedna osoba żeby zamętu nie było . Dlatego ja się wstrzymuje do 26.04.15 . Jak pochytacie coś taniej to dla ogółu będzie lepiej -proste . Trzeba działać żeby nie ciągnął się temat w nieskończoność . Lord do dzieła :D
Ciekaw jestem jak z trwałością tych świateł... niestety okaże się to za 2-3 lata, albo wcześniej :)
2 lata gwarancji dają to rokowania są dobre, tylko oby się nie okazało że w przypadku błędnego podłączenia traci się gwarancję, warto zapytać dokładnie jakie są warunki.
Myślę ,że w takich światłach naprawdę nie ma większej filozofii co by to podłączyć więc każdy minimalnie obeznany w elektryce da sę radę ( pewnie instrukcja jest ) . A jak ktoś się nie czuje na siłach to pozostaje elektryk :D
Podłączałem troszkę inne ale też dwufunkcyjne i w instrukcji napisali że zabronione podłączenie obydwu świateł na raz co grozi ich zepsuciem i utratą gwarancji ale może w tych światłach niema takiego warunku. Jak to mówią lepiej dmuchać na zimne;)
Co tu dywagować co będzie za dwa lata i czy żarówka wytrzyma. Tak patrze na zwykłe ledy co to na polu się u mnie palą - wytrzymały już 5 lat, więc te zamawiane też powinny wytrzymać :)
Nazar odezwij się jak wrócisz po 26 co by sfinalizować transakcję.
Wg. Mnie jest ponad 10 osob na liscie wiec warunek zostal spelniony. Nie wiem czy jest sens caekac.
ja myślę, że nie ma na co czekać i tak z tymi czechami nic nie wyjdzie.
Wiesz gdyby tak było to zwykłe ledy na canie nawet w postojówkach też by się tak szybko nie paliły, a jednak często jest przeciwnie, po porstu ledy ledom nie równe ale za tą cenę można oczekiwać dobrej jakości, mnie tylko chodzi by uważać z podłączaniem.
A te ktoś przerabiał u siebie? Są dużo gorsze od tych na które zbierane jest zamówienie:
http://sklepledowy.pl/pl/p/Swiatla-d...-510L-12V/1505
W tych ring jest jako postojówka.
widze ,że jest już ponad 10 osób i mogę wam załatwić te dane do wpłat nawet na jutro tylko czy wszyscy z listy są zdecydowani bo chodzi o to żeby nagle 5ciu się nie wycofało . Równie dobrze mógłbym kase brać na siebie i potem całość wpłacić ale nie chce pośredniczyć w niczym żeby niedomówień nie było . Z kolei ty karamba wpłacisz na już a reszta np. się będzie ociągać miesiąc ( w oczekiwaniu na czeską ofertę ) - dlatego trzeba to zrobić zdecydowanie i tak jak prosiłem - po wpłacie najlepiej jak mi wyslecie na maila potwierdzenie wpłaty ( oczywiście na konto hurtowni - tak jak pisałem wcześniej )żebym miał jakiś pogląd ile jest już osób które wpłaciły .
Dodano po 2 minutes:
Patryk i te mają 7cm średnicy i będą za małe w otwór halogenu . Ori ma bodajże 9cm tak jak te Duolighty . No i tak jak pisał kolega wcześniej -ring jako postojówka , 4xled do dziennej no i tracisz przeciwmgielną .
ja płacę bez gadania i zwlekania :D
Ok . Jutro po robocie podam dokładne dane . Miały być dziś ale niestety sajgon w pracy . Jeżeli ktoś z listy się wstrzymuje to proszę zawczasu dać znać .
jak ktoś się zapisał to chyba przemyślał ten zakup, mam nadzieje że dzieci tu nie ma. Wiadomo, że może wypaść jakiś nagły wydatek i ktoś się wyłamie. Tylko niech to powie, że nie da rady czy co abyśmy wszyscy nie czekali.
Nagle sprzedawca czeski podniósł cenę na stronie, ciekawe dlaczego takze po mailu do naszych sąsiadów zakup u nich się nie opłaca został przedstawiciel, dla chętnych mogę podać namiar, Nazar chcesz ten numer do przedstawiciela tych świateł?daj znać zadzwonisz i upewnisz sie i dobijecie tranzakcji.Decyzja nalezy do Was.Numer na forum nie poge podać, tylko priv
Chiałem dobrze ale wyszło chyba na odwrót:( sorry za zamieszanie
Ja bym brał z polskiego sklepu. W razie reklamacji sprawa wydaje się łatwiejsza do załatwienia.
Pozostaje jedną rzecz. Oglądałem test tych duolightow. Tam jest jedna dioda przeciw mgielna. To za mało. Żarówka H1 świeci z jasnością ok 1500 lumenów (zależy od modelu Long Life itd.). Obecnie najlepsze diody Cree świeca z jasnością max 1000lumenów grzejąc się przy tym dosyć mocno 60st i więcej. Czyli jako przeciw mgielne te lampy nie sprawdza się tak jak zwykle H1. Oczywiście w necie i na alegroszu jest pełno latarek na jednej diodzie o jasnosciach nawet 8500 lumenów :lol:
Dodano po 13 minutes:
W samej specyfikacji einpart podaje jasność dziennych 800lumen czyli połowę oryginalnych H1
Słabo się targujecie mi od razu powiedział 450zł za 10 kpl.
Czytam te wszystkie ostatnie posty i muszę stwierdzić że upewniłem się że w PL mieszkam :) "a to że nie wiadomo jak z trwałością (to ja się pytam czy kupując Alfę jedn , drugi trzeci nie wątpił w trwałość wydając kupę hajsu w porównaniu do tych lampek?) a to pewnie padną szybko, a to że słabo świeci halogen. " Powiem tak gdybym takim tokiem myślał i się wszystkiego obawiał, to np. nie jeździł bym AR159, AR156, nie zamontował Duolightów, baaa nie kupił jak się pojawiła możliwość zakupu przez zaproszenie i różne inne kombinację w zeszłym roku smartfona/phableta tzw. Flagship Killer OnePlus One 64GB SB!!
a wracając do tematu, Duolighty to dla mnie oszczędność oryginalnych xenonów(żarników i przetwornic) (a wymieniałem żarniki miesiąc temu, koszt zbliżony do zakupu Duolightów, a w 2012 wymieniłem przetwornicę bo zalana płynem do spryskiwaczy była i uszczelnienie zeżarło), alternator nie dostaje w dupę, soczewka się nie wypala, itd itp. a Bella wygląda przekozacko na ringach :)
Jutro spróbuję nagrać filmik na wieczór, by pokazać jak świeci halogen, barwa jest bardzo biała(ciekaw jestem czy nawet nie drażniła by kierowców jadących przede mną), jedynie co to świecą chyba bliżej auta niż oryginalne , ale mam i na to pomysł by to ustawić(choćby na próbę), po prostu zamontuje "do góry nogami" tzn w tej chwili napisy homologacji są normalnie czytelne, a potem będzie potrzeba skręcić głowę ;D:D:D Aaa halogenu oryginalnego użyłem może 3 razy w zeszłym roku :D, ale chciałem go zachować bo jak był to ma być i dlatego Duolighty a nie zwykłe dzienne !!
pozdrawiam
A co się stanie jeśli z listy 10 czy 11 osób które się zdeklarowały wpłaci np. 7 osób?
Emisieq lampy nie są markowe a kosztują nie mało, a ich jakość może być różna. Nie chciałbym po montażu zaraz wyciągać je do naprawy/reklamacji...
Przeciw mgielne nie są obowiązkowe więc można z nich zrezygnować. Sam piszesz że świeca słabiej niż oryginał. Nikomu nie bronię kupować ale warto wiedzieć co się montuje.
1. Nazar - 1 zestaw - faktura
2. karamba - 1 zestaw - paragon
3. raar2 - 1 zestaw - paragon
4. Duke75- 1 zestaw - faktura
5. paw2x - 1 zestaw - paragon
6. meser6 - 1 zestaw - paragon
7. DieselJTD - 1 zestaw - faktura
8. wkamil - 1 zestaw - faktura
9. Czaja0 - 1 zestaw - faktura
10. gar_krk - 1 zestaw - paragon
11.MODY SBL-1 zestaw- paragon
12. Uzytkownik - 1 zestaw - paragon
13. grzesioz - 1 zestaw - paragon
Ja póki co pasuje. Zamieszczam więc aktualna listę.
1. Nazar - 1 zestaw - faktura
2. karamba - 1 zestaw - paragon
3. raar2 - 1 zestaw - paragon
4. Duke75- 1 zestaw - faktura
5. paw2x - 1 zestaw - paragon
6. meser6 - 1 zestaw - paragon
7. DieselJTD - 1 zestaw - faktura
8. wkamil - 1 zestaw - faktura
9. Czaja0 - 1 zestaw - faktura
10.MODY SBL-1 zestaw- paragon
11. Uzytkownik - 1 zestaw - paragon
12. grzesioz - 1 zestaw - paragon
Czyli w końcu jaka jest cena, jeżeli się dopiszę do listy. Bo się zgubiłem? :)
Cena z przesyłką 534pln ( 520pln -Duolighty i 14pln kurier Siódemka ) wpłacasz dziś -jutro wysyłka .
Dla osób zdecydowanych z listy . Wpisujecie swoje dane ( przelewu , na które będzie wysyłka ) w tytule wpisujecie . Nick+Alfaholicy +Duolighty+ paragon/faktura . I tak jak prosiłem- potwierdzenie przelewu wyślijcie mi na maila ( NAZAR_666@WP.PL ) żebym miał pogląd/porównanie w razie czego.
DANE DO PRZELEWU :
ROBERT MZYK , 42-500 BĘDZIN , UL. KRÓLOWEJ JADWIGI 1/87
NR.KONTA : 53 1140 2004 0000 3802 3852 7061
Ja listę osób z nickami i z opcją -paragon/faktura wysyłam do Pana Roberta ( właściciela firmy ) i będziemy na bieżąco monitować wpłaty i wysyłki .
Dodano po 5 minutes:
Jak tak wyjdzie to niestety ja zobligowałem się do zakupienia pozostałych "brakujących" kompletów . Apelowałem do was o przemyślane zapisy na listę i myślę ,że nie będę żałował tej akcji "charytatywnej" :)
PS. Uprzedzając następne pytania - TAK MOŻNA SIĘ DALEJ DOPISYWAĆ - będę na bieżąco aktualizowaną listę wysyłał na hurtownie . I działać będzie jak wcześniej pisałem - dziś wpłata - jutro wysyłka .
OK mały update : Proszę na ten adres mailowy : r.mzyk@c-t-s.pl wysłać Panu Robertowi po wpłacie dane do wysyłki i dane do faktury w tytule wiadomości- NICK+ALFAHOLICY+DUOLIGHT gdyż przelewów mają dziennie setki i szukanie danych może być kłopotliwe .
I WAŻNE : PODAJCIE NUMER TELEFONU DO SIEBIE DLA KURIERA W MAILU DO PANA ROBERTA !!!
kasa przelana :D
Nazar przelew i maile poszly
Przelew i maile wysłane.
Ode mnie też wszystko poszło.
Dzięki.
Przelew i emaile wysłane :)
Przelew wczoraj wieczorem, dzisiaj maile:)