Mam sprowadzone zeSzwajcari po sprzedaniu zabieraja tablice jak auto opuszcza granice .Tylko laweta.
Printable View
Mam sprowadzone zeSzwajcari po sprzedaniu zabieraja tablice jak auto opuszcza granice .Tylko laweta.
Wybacz, do kogo ta wiadomość bo nie mogę rozgryść
Sam próbuje ogarnąć ale ciężko coś z tego wywnioskować :)
A to Ty byś chciał kupić czy tylko tak z ciekawości? Ja też napisałem wczoraj jak tylko się pokazało ale na razie brak odzewu :-P
No ja rozglądam się za gt V6 dla siebie. Na tą chwilę przebywam w UK ale niedługo wracam i chciałbym zamienić moja 159 na busso.
Ale do tej za 15tys to raczej tak z ciekawości napisałem :)
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-s...tml#fb09718564
Czy ta Alfa nie była jakieś 2 tygodnie temu wystawiana....ale w Gdańsku, albo Gdyni ? :)
ożesz Ty... 86 tys przejechane i auto 12 letnie ?... wierzę w perełki ale... nie te od handlarzy ;)
Przecież jak byk pisze, że 200% przebiegu udokumentowane czyli 170 tys :D :D
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
haha :).. dobre dobre... rzeczywiście... w sumie to prawdę napisał - tylko ja taki matoł, źle odebrałem przekaz ;-)
A tak na całkiem serio to dość łatwo trafić na 3.2 z niskim przebiegiem. Rzadko się nimi jeździ w trasy bo palą ogromne ilości paliwa, zazwyczaj jest to ktoreś auto w rodzinie.
Problem w tym, że jeśli spojrzysz na ich ceny na zachodzie z takim przebiegiem, doliczysz do tego akcyzę 18%, w przypadku szwajcarii jeszcze cło (no i koszty sprowadzenia, marżę handlarza), to domyślisz się że to auto nie przyjechało w dobrym stanie, a naprawa tez nie była zrobiona w ASO ;-)
a średnio to ile taki smok pali w trasie?
Tu se na ten przykład zobacz:
http://www.autocentrum.pl/spalanie/a...240km-od-2003/
Do usunięcia - przepraszam
Uważajcie na tą alfę gt V6 za niecałe 15tys zł. Właściciel przebywa za granicą a samochód próbuje sprzedać "użytkownik". Żeby ktoś przypadkowo nie wtopił pieniędzy i później jeszcze nie miał samochodu.
notarialne pełnomocnictwo do sprzedaży rozumiem że posiada? :D
"Pytany czy wszystkie informacje się zgadzają, coś uciekał od tematu, *podkreślił,m że cena atrakcyjna *bo trzeba zrobić*
z ręcznym *i z czujnikami , a najlepiej *żebym od razu przyjeżdżał, bo ludzie dzwonią i lada chwila *może być sprzedany.
*
*
Pytam o stan prawny - właściciela nie ma *podobno jest w Anglii, ale to nie problem *bo przecież on od jakiegoś *czasu *jeżdzi więc jest użytkownikiem , a jak nie pasuje to przecież *w Polsce *jest teść (nie dowiedziałem się czy teść jest w dowodzie bo facet *cały czas przekonuje, że nie ma problemu ( nie trzeba dwóch umów wystarczy jedna, nie wiem co chciał przez to powiedzieć) - nie bardzo wiadomo komu dać pieniądze chyba użytkownikowi.
*
Twierdzi, że przebieg *jest realny bo ostatnio auto niedużo jeżdzi pochodzi z Austrii *i tam chyba miało jednego właściciela, w Polsce od 2008 roku był ten co jest w Anglii , a teraz ten co sprzedaje *mówi ze jest trzecim ale jest użytkownikiem ( cały czas nie ma problemu). Pytam o pełnomocnictwo do sprzedaży (nie ma problemu, ale pełnomocnictwa nie ma)."
Szukajcie dalej okazji...
A 3voq sprzedaje sprawdzona i legalna ale za kilka kpln więcej, wiec rozumiem ze sie noe nada :):):):)
Jest na forum w dziale sprzedam i na grupie alfaholicy na fb.
No to życzę powodzenia dla chętnego.Bezskutecznie próbowałem się umówić na oględziny samochodu zaznaczając,że jestem bardzo zainteresowany a targowanie się o cenę nie jest moim priorytetem-a to grypa, a to gorączka, a to wyjazd, a to nadchodzące egzaminy.Trwało to dwa tygodnie, po dwóch tygodniach zwodzenia dostałem info,że za następne dwa tygodnie będę BYĆ MOŻE mógł przyjechać obejrzeć samochód.
To jest właśnie Polska.
Pozorny kraj pozornych ludzi, w tym handlarzy aut. Może zwłaszcza handlarzy aut i naiwnych kupców okazji.
Ile wody w Wiśle i Odrze musi upłynąć, by Polak katolik Polaka katolika nie sprzedał za czapkę gruszek?
Ostatnio od Francuzów, od których pochodzi moje GT (i tych, którzy podobno zdradzili Polskę w 39) dostałem dwa mejle z przypomnieniem, że trzeba zmienić rozrząd. Bo choć przebieg auta niewielki, to rocznikowo, od ostatniej interwencji, nadszedł już czas.
Podczas kupna samochodu to nie można w nic wierzyć na słowo. Samemu dokładnie wszystko posprawdzac na tyle na ile można. Nie powiem, że każdy ale znacząca większość ludzi podczas sprzedaży będzie ściemniała ile się da, żeby tylko sprzedać auto, które może okazać się szrotem. Jeśli ktoś ma coś dobrego do zaoferowania, często rozchodzi się to po znajomych i rodzinie.
Jest jeszcze trochę uczciwych ludzi, jednakże niewielu, bo uczciwość w tych czasach się nie opłaca..
156 2,4jtd sprzedana - czas na GT
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-2...tml#c9a9230a16
powyższa sztuka wpadła w oko, co sądzicie?
Patrząc na cenę to powodem sprzedaży na pewno nie jest ilość drzwi. W tej cenie dobrej GT nikt z tego powodu nie sprzedaje. I ten przebieg 140 tys na 12 letnie auto (!) - brakuje tylko " trzecie auto w rodzinie" i "używane prze kobietę". Wielki dystans do ogłoszenia i prawdopodobne rozczarowanie przy bliższych oględzinach.
- - - Updated - - -
Patrząc na cenę to powodem sprzedaży na pewno nie jest ilość drzwi. W tej cenie dobrej GT nikt z tego powodu nie sprzedaje. I ten przebieg 140 tys na 12 letnie auto (!) - brakuje tylko " trzecie auto w rodzinie" i "używane prze kobietę". Wielki dystans do ogłoszenia i prawdopodobne rozczarowanie przy bliższych oględzinach. A wg zdjęcia to prawe drzwi trochę nie dochodzą
Za "nowym" GT objezdziłem pół p olski. Szukałem auta do 20k i powiem szczerze ze ciezko znaleźć cos ze skórą w tej kasie żeby nie było kombinowane. Nawet auto z przy salonowego komisu fiata za 18k leżało na dachu, ogólnie szrot. Obejrzałem jakies 25 sztuk, wiekszość graty. W koncu kupiłem niedaleko od domu, może i nie ideał ale przy tych co oglądałem wypada naprawde dobrze :)
Ale to prawda. Dlaczego uważasz że Cię zwodzilem? Oszukalem Cie w którymś miejscu? Po prostu mi się nie pali i tyle. Jak Cię się pali to bierz tego po 15k i już. Miałem dać kluczyki i powiedzieć masz i jedź? Powiedziałem, że jak się wtedy nie uda to potem mnie nie będzie, miałem 39st i co miałem wyjść na dwór z taką temp, bo chciałeś obejrzeć auto? No bez jaj. Nie udało się i już. Po przyszłym weekendzie będę miał więcej czasu to wrzucę na forum, w między czasie auto jest na pełnym przeglądzie..
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
http://allegro.pl/show_item.php?item...701#06506a422d
Nowe ogłoszenie a Pan dalej twierdzi, że jest 100 tyś przejechane, no chyba, że już była też korekta licznika :-P
Ciekawe, czy Majka - dziewczę, co pojawiło się tu na moment - znalazła dla siebie GT?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#06506a422d
W opisie pisze najbogatsza wersja z podgrzewanymi siedzeniami ale na zdjęciu widać brak przycisków? Znajdowały się może gdzieś indziej w nowszych rocznika?