U mnie też, więc coś pomieszali. Poprawią pewnie przy następnej aktualizacji. Po zwykłym bluetothie komendy głosowe działają.
Printable View
FYI, 6 listopada na apkmirro pojawiła się wersja 4.8 AA, zainstalowałem dzisiaj, ale SMSów nie próbowałem.
Asystent ogólnie gubi się na Androidzie niezależnie czy używam przez AA czy z telefonu - huawei p30 pro
sterowanie spotify trzeba gadać po angielsku komendy...
Epsonix to może podaj przykładową komendę do wyszukiwania utworów w spotify, bo u mnie to nie działa. Może trza jakieś magiczne słowa stosować? wyszukaj po angielsku u mnie AA nie kapuje.
pierwsze googlnięcie:
https://support.google.com/androidau...8327#playvoice
jeszcze coś w stylu next track działało. NIe pamietam, gadałem bez instrukcji i wiele z komend rozumiał dobrze
Bede zmienial telefon, macie jakieś 'za i przeciw' iphonom? Zona z dzialania carplay'a jest zadowolona. Nawigacja smiga na pełnym ekranie. W czym android ma przewage nad OSem?
Dzieki i pozdrawiam,
Mariusz
navi po polsku dziala
Nawi tak. To wiem.
Artykuł omawiający problem asystenta w AA https://www.tabletowo.pl/android-aut...oogle-problem/
Co...?!í ½í¸‚
U mnie asystent bezpośrednio na telefonie działa poprawnie i żadne prośby o zgody się nie pojawiają.
Edit: wygląda na to że jest kilka różnych problemów / objawów problemu z komendami/asystentem. To o czym tu mówimy jest w tym wątku, nie zaszkodzi upvote'ować:
https://support.google.com/androidau...17637015?hl=en
Wygląda na to, że nowy dotykowy infotainment będzie wspierał pełen ekran z Android Auto...
Załącznik 263541
W końcu :), ale obawiam się, że już na pewno w oleją starsze w tej kwestii...
Kolega Suzumushi z tutejszego forum mi mówił, że chłopaki z Włoch kończa robić przystawkę do starszych wersji,żeby AA działało.
Zapytam Was o opinię. Mam na oku Giulie Super z grudnia 2016 z przebiegiem ok. 20 tys i na gwarancji za ok. 100 tys. Generalnie auto ma wszystko co chce plus silnik z możliwością chipa do 280 :) Jedyny duży minus to ekran 6.5 cala bez AA. Co byście zrobili?
zgadza sie, byly fotki tu na forum czy linki
co dp 2016, ekran latwo sie wymienia, trudniej kupic dobra uzywke 8.8" (koszt ok 1000zl no i brak gwarancji a paru osobom ekrany zaczely sie luszczyc). 2016 maja swoje zalety (silnik idento jak veloce) ale i wady (np czesto problemy z szumami-uszczelki) i stare radia (np wolnijsze navi). nie maja acc (ale po updatach da sie retrofitowac)
Która uszczelka szumi? Nie mogę znaleźć info o tej wadzie. Przejade się jeszcze raz i sprawdzę :)
Co to acc?
U mnie był gwizd. Ale to Szczelina między lusterkiem a listwa ozdobna drzwi wydawała taki dźwięk. Nowsze maja tam już kawałek gumy.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Na chińskich zdjęciach dot. FL jest AA na cały ekran ;)
Załącznik 263544
Chłopy, mam głupie pytanie ale skąd wziąć wersje software`u w Giulii? Nie mam jeszcze auta a chce,żeby sprzedający wysłał mi kod do sprawdzenia mozliwości retroliftu? Musi pogrzebać w systemie czy ma to gdzieś w papierach?
Dzięki Wojtek!
AA ver. 4.8.594324 ponownie można wysyłać sms'y
Musisz sprawdzic w systemie w opcja systemu jest cos w stylu informacje o systemie.. jak masz wersje 002.xxx.xxx to nie ma opcji.. wersje od 056.xxx.xxx pozwalaja na aktywacje po wymianie huba usb.. ja dzisiaj aktywowalem a serwisie ale mi opcja nie wyskoczyla w menu.. ale ponoc auto mi 30 min musi stac bezczynnie bez kluczyka w poblizu I powinno sie pojawic.. zobaczymy.. napewno wiem jedno telefon gada a telefonem bo Kazal sie zatrzymac I dalej przyszedl automatycznie jak reczny wlaczylem;) wiec jest nadzieja:D moslem wersje 051 lub 052 I aktualizowalem do 056
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Dobra sprawdzone: Załącznik 263762
Jednym słowem lipa.
Napisałem do Włochów z ENG- Custom w tej sprawie
Załącznik 263763
i mi napisali,że wkrótce wypuszczają dodatkowy moduł dla starszych wersji radia :)
No tak, masz racjÄ™! Potwierdzam tylko Wasze info :D
Masz rację, mam niezły ból głowy czy iść "po taniości" w auto z silnikiem i osprzetem od veloce, z możliwością upgrade`u do 300 koni ale bez AA czy poczekać na nowy model 2020 z tymi wszystkim bajerami. Hmm...
też tak miałem - kusiły egzemplarze 1-2 letnie z zerowym przebiegiem i obniżką 40-60tyś. 200HP z silnikiem idento jak Veloce było wtedy na pęczki. Z samego RWD wyleczyłem się jak dostałem na dzień 200HP Super. zawracałem na bocznych drogach (gruntowa i jakaś brama) w zimie, cofnąłem, bieg w przód i już nie ruszyłem. a że jeżdżę w góry i pod domem mam stromy wjazd, no to już wiedziałem że na RWD sobie nie mogę pozwolić.
Na placu boju zostały wyprzedaże Veloce z 2017r albo zamawianie pod siebie. Zacząłem analizować możliwe oferty, były np wypasione dość Veloce przecenione z 250+ na coś ok 195 wow, kolor dobry, felgi nienajgorsze itp. Tylko w sumie jak przeliczyłem konfig który chciałem do produkcji i uwzględniłem rabat jaki mi sprzedawca dał (12% = 30tyś), to właściwie moje auto (ciut skromniej wyposażone, ale bez rzeczy na których mi nie zależało), zapłaciłem 7 tyś więcej od tych wow ofert, a jednak wybrałem sobie wymarzony lakier, swoje felgi, dopieściłem szczegóły, dostałem AA/ACP i DAB itp. Auto z wyprzedaży mimo że niby bardziej bogato wyposażone, pewnych elementów nie miało takich jakie chciałem (typu felgi 18 zamiast 19, kolor zacisków, ramki szyb), miało za to navi 8.8 która sztucznie podnosiła cenę katalogową a przez to zwiększała rabat, a dla mnie była nic nie warta jako opcja. rozważ sobie swój konfig, i różne must have w aucie, trochę opcji musisz poeliminować inczaej ciężko będzie dokonać wyboru.
Jeśli ktoś potrzebuje lub mu się do czegoś to przyda to mam info dot wersji infotainmentu dla nowego systemu MY2020 ;)
jak masz takie dojścia w FCA to zapytaj co z radiami drugiej generacji, co z AA na całym ekranie, czy planują jakiś update, a moze masz dojście żeby załatwić firmware radia jakiś najnowszy (ostatni jaki mamy jest MV085 a wyszedł już conajmniej MV090)?
szkoda, już mi narobiłeś nadzieji
Potwierdzam ze retrofit AA dziala:
Wymieniony hub usb na podwojny
Proxi przygotowane (w menu opcja sie nie pojawila I po aktywacji poprawialem proxi)
Aktywacja offline w witech
Dziekuje koledze epsonix za pomoc :) I zachecam do zakupow u niego - bardzo solidna firma!
https://shop.stuff4car.com/pl/
https://www.forum.alfaholicy.org/ima...019/11/169.jpg
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka